Pistons maken einde aan Heat’s 10-game winning streak

Detroit Pistons v Miami HeatDe Indiana Pacers en de Memphis Grizzlies toonden afgelopen seizoen aan dat de frontcourt van de Miami Heat kwetsbaar is. Big men Greg Monroe (achttien punten op 8-uit-10 van het veld) en Andre Drummond (achttien rebounds) deden de titelverdediger pijn onder het bord en de Detroit Pistons boekten een 107-97 overwinning. Daarmee kwam er een einde aan een 10-game winning streak voor de Heat die zonder Dwyane Wade speelden.

Tip-Off
LeBron James leidde zijn ploeg in het vierde kwart bijna naar een comeback overwinning, totdat Brandon Jennings een belangrijke steal en een aantal scores maakte. De Golden State Warriors lukten het wel om terug te komen van een achterstand. Een grote achterstand. Maar liefst 27 punten tegen de Toronto Raptors. De Dubs scoorden 42 punten in het vierde kwart, waaronder veertien punten en drie driepunters van Stephen Curry.

De assistent-coach van de Warriors kende zelf ook geen slechte avond:

Three Point Play

• Rookie vs. Rookie afgelopen nacht in Philly. Michael Carter Williams vs. Victor Oladipo. Beide heren noteerden een triple-double in de 126-125 overwinning van de Philadelphia 76ers op de Orlando Magic na twee verlengingen. MCW was goed voor 27 punten, twaalf rebounds en tien assists. Oladipo scoorde 26 punten, pakte tien rebounds en deelde tien assists uit.
  • Kevin Durant scoorde 27 punten en pakte elf rebounds en de Oklahoma City Thunder boekten een benauwde 97-95 overwinning op de Sacramento Kings. De bezoekers zorgden bijna voor een stunt (30-19) in het vierde kwart aan de hand van spelverdeler Isaiah Thomas die in de laatste periode goed was voor 21 punten, drie steals en twee assists. Hij miste echter het schot om een verlenging te forceren.
  • Nadat hij 1-uit-10 schoot in de eerste helft, herpakte Dirk Nowitzki zich in de tweede helft. De Duitser maakte negen van zijn elf schoten (21 punten) en leidde de Dallas Mavericks naar een 89-82 overwinning op de Charlotte Bobcats. Michael Kidd-Gilchrist hield een gebroken hand aan het duel over (het lijkt wel een trend).