Review: WWE 2K14 – Een must have voor WWE-fans

Door

WWE2K14_ReviewScreens_Punk_Ryback
WWE 2K14 is de eerste door 2K Games geproduceerde WWE game. Na het faillissement van THQ heeft 2K de WWE licentie overgenomen. Ze hebben in korte tijd een game weten de produceren waar iedere WWE-fan absoluut van gaat genieten. WWE 2K14 heeft een fantastisch roster bestaande uit alle bekende WWE Superstars & Divas. Maar ook de helden van weleer zoals Hulk Hogan, ‘The Million Dollar Man’ Ted DiBiase, Bret ‘Hit Man’ Hart, Ric Flair, Shawn Michaels en ‘Stone Cold’ Steve Austin geven acte de présence.

Losgeslagen krachtpatser uit ‘Part Unkown’
In de pre-order versie van WWE 2K14 is The Ultimate Warrior beschikbaar als ‘downloadable character’. Dat is een fantastische keuze van 2K geweest. Bij de eerste klanken van Ultimate Warrior z’n legendarische entrance muziek zit je strak van de adrenaline achter je console te genieten van de Superstar die begin jaren 90 WWE domineerde. Daarna is het een genot om als een bezetene tekeer te gaan met deze losgeslagen krachtpatser uit ‘Part Unkown’.

Brunchen met The Ultimate Warrior

WM01andrestudd30 Years of WrestleMania
De ‘30 Years of WrestleMania modus’ is het hoogtepunt van WWE 2K14. Ik heb meerde malen tot diep in de nacht zitten genieten van een heerlijke ‘trip down memory lane’. Je start in 1985 met de ‘Bodyslam Challenge’ tussen André the Giant en ‘Big’ John Studd tijdens de eerste editie van WrestleMania. Daarna speel je de ene legendarische match na de andere. In deze matches moet je specifieke opdrachten uitvoeren. Waar ik buitengewoon van heb genoten is het feit dat 2K Games veel aandacht heeft geschonken aan de periode waarin de matches zich afspelen, 1985 ziet er ook echt uit als 1985. Je speelt in de ’30 Years of WrestleMania modus’ niet alleen legendarische matches, je bent ook getuige van de ontwikkeling van WWE. Voor de old school fans is het een mooie terugblik, voor de jongere WWE-fans een kennismaking met de lange geschiedenis van WWE door middel van epische WrestleMania matches.

 

WWE2K14_Undertaker_Badass_3Undertaker
Zeg je WrestleMania, dan zeg je Undertaker. De legendarische ‘Dead Man’ maakte zijn WrestleMania debuut in 1991 tijdens WrestleMania VII, een avond waar zijn tegenstander Jimmy ‘Superfly’ Snuka nog steeds nachtmerries over heeft. ‘The Phenom’ heeft inmiddels 21 keer zijn opwachting gemaakt tijdens ‘The Showcase of the Immortals’ en wist alle 21 matches te winnen. In WWE 2K14 krijg je de mogelijkheid om ‘The Streak’ van Undertaker te verlengen of te breken. Vooral het breken van ‘The Streak’ is een uitdaging van jewelste.

Als klap op de vuurpijl is de ‘Phenom Edition’ van WWE 2K14 verkrijgbaar. ‘Phenom Edition’ bestaat uit een exclusieve stalen grafkist, een persoonlijk door Undertaker gesigneerde kaart, zijn ‘American Badass’ character als ‘downloadable character’, een controller skin in het Undertaker thema en disc één van de dvd ‘Undertaker – The Streak.

Trouble in Paradise
Ook WWE Superstar Kofi Kingston is goed te spreken over WWE 2K14: “Mijn finishing move ‘Trouble in Paradise’ is in WWE 2K14 eindelijk ‘legit’. In de vorige WWE games raakte ik mijn tegenstanders in hun buik, in WWE 2K14 ziet de move eruit zoals ik hem uitvoer in de ring.”

Sport Amerika interview met Kofi Kingston

WWE2K14_ReviewScreens_Orton_BryanConclusie
WWE 2K14 is een een must have voor WWE-fans. De game zit prima in elkaar en na een aantal (oefen) matches hebt je de controls, die vergelijkbaar zijn met WWE ’13, onder de knie. Het timen van counters is een lastige opgave en vergt de nodige oefening. De ’30 Years of WrestleMania modus’ is verslavend en zorgt ervoor dat je op het puntje van je stoel zit tijdens het spelen. Het oog voor details in WWE 2K14 is een groot compliment waard.

All WWE trademarks, logos and copyrights are the exclusive property of WWE and its subsidiaries. All other trademarks, logos and copyrights are the property of their respective owners.
© 2013 WWE, Inc. All Rights Reserved.

Screenshots: 2K Games

1 Reactie
  1. Nelon 9 jaar ago

    geweldige game! gr nelon van http://www.gamereviewer.nl

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen