Butler

NBA Update: Butler verwijdert achteruitkijkspiegel, GM Survey

Door

butler

Pssst… Nog een paar nachtjes slapen en het NBA-seizoen is er! Zes nachtjes om precies te zijn. Ben je al goed voorbereid? Lees vandaag in ieder geval mee over de meest recente preseasonwedstrijden, Jimmy Butler, de (mogelijk) nieuwe baan voor coach Pop en wat opvallende puntjes uit de jaarlijkse GM Survey.

“Achteruit kijken heeft geen zin”
Het is geen geheim dat Jimmy Butler niet de makkelijkste jeugd heeft gehad. Hoe zwaar het was? Lees hier anders nog eens een achtergrondverhaal achter de sterspeler van de Chicago Bulls, die door zijn eigen moeder op straat werd gezet. Het is een verleden dat Butler achter zich wil laten. De shooting guard, inmiddels een All-Star in het bezit van een maximumcontract en bevriend met Mark Wahlberg, is gearriveerd en wil niet meer stilstaan bij de ellendige dagen van vroeger. In college liet hij zijn Marquette-coach Buzz Williams al eens zweren het niet over zijn verleden te hebben. Vandaag neemt Jimmy zijn motto “Don’t ever look back” serieuzer dan ooit, wat hem ertoe aanzette om de achteruitkijkspiegel van zijn auto te verwijderen.

Butler liet in het Chicago Mag optekenen: “Iedereen wilde het altijd over mijn moeilijke jeugd hebben. Maar dat heeft niks met mij als basketballer te maken. Ik ben hier gekomen door hard te werken en door de juiste mensen om me heen te hebben. Vastzitten in het verleden leidt tot stilstand. Als ik nog met het verleden bezig zou zijn, dan was ik nog steeds dat boze kind geweest en inmiddels ben ik zo veel verder dat. Ik ben helemaal niet ongelukkig.”

Wijze woorden waar ieder lering uit kan trekken. Maar Jimmy, misschien toch wel die spiegel terugschroeven!?

Westbrook pakt TD, Clippers verslaan GSW
Het seizoen is nog niet begonnen of Russell Westbrook heeft alweer een triple-double te pakken. Tegen de Utah Jazz liet hij 21 punten, tien rebounds en tien assists optekenen. Teamgenoot Kevin Durant speelde ook niet onverdienstelijk met 29 punten in de 113-102 zege. Hoogtepunt was onderstaande play, waarin beide heren een hoofdrol spelen.

De Los Angeles Clippers en de Golden State Warriors zijn twee grootmachten in de Western Conference en al een aantal jaren rivalen. Extra leuk dat er deze zomer alweer met modder werd gegooid. Doc Rivers liet zich ontvallen dat de Warriors geluk hadden dat ze niet tegen de Clippers moesten spelen in de play-offs, waarna Klay Thompson los ging en Doc met de neus op de feiten drukte dat de Clippers het aflegden van de Rockets na een 3-1 voorsprong en in het reguliere seizoen ook niet wonnen van de Warriors. De teams speelden gisteren tegen elkaar en de Clippers wonnen dik: 95-130, mede dankzij 29 punten van Blake Griffin, die uitstekend speelde. Chris Paul werd overigens van het veld gestuurd, omdat hij zich door een ref niet toe liet spreken als een kind.

En deze block van Josh.. Whoa!

 

Volledige uitslagen:
Indiana Pacers @ Miami Heat 94-103
Minnesota Timberwolves @ Milwaukee Bucks 88-106
Phoenix Suns @ San Antonio Spurs 104-84
OKC Thunder @ Utah Jazz 113-102
GS Warriors @ LA Clippers 95-130

GM’s: Cavs worden kampioen
De NBA vraagt jaarlijks aan alle General Manager om een survey af te nemen, zoals onze hoofdredacteur dat ook van de SportAmerika redactie vraagt. Hoe serieus zoiets ingevuld wordt is natuurlijk onbekend, maar laten we eens kijken naar een paar opvallende uitkomsten. Onze antwoorden volgen later deze week!

* 53,6 procent denkt dat de Cleveland Cavaliers kampioen worden
* 86,2 procent zou Anthony Davis kiezen als ze één speler moesten waarom ze een franchise heen zouden bouwen
* Jahil Okafor, de derde pick, wint de Rookie of the Year award
* 65,5 procent vindt Marc Gasol de beste center in de NBA
* Gregg Popovich is volgens 93,1 procent van de stemmen de beste trainer

Klik hier om alle antwoorden te lezen

Coacht Pop Team USA?
De Spelen in Rio komende zomer zullen de laatste zijn voor coach Mike Krzyzewski, beter bekend als coach K. Team USA heeft onder zijn bewind een keurig 75-1 record en is ook in Brazilië de torenhoge favoriet voor de gouden medaille. “Maar dat kan toch iedereen?” hoor ik je nu denken. Nou, misschien wel en misschien niet. De manier waarom Coach K een sfeer heeft weten te creëren waarin de grootste spelers van de NBA voor elkaar door het vuur willen gaan, is lovenswaardig en makkelijker gezegd dan gedaan.

De Amerikaanse basketballbond gaat in ieder geval op zoek naar een waardige vervanger en volgens ‘iemand met verstand van zaken’ is er een duidelijke favoriet in de persoon van Gregg Popovich, die eerder al als assistent diende bij Team USA. De man die vijf ringen won met de San Antonio Spurs zou al de zegen hebben gekregen van Coach K. Mocht Pop weigeren, staan volgens CBS Sports ook de namen van John Calipari, Doc Rivers, Rick Carlisle en Billy Donovan op een lijstje.

Einde Update.

PS. Paul George is terug trouwens:

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen