IJskoude douche voor spelers Team USA

Door

team usa ice challenge

Het is een grote hype die gaande is in de wereld en gisteren moesten ook vijf spelers van Team USA er aan geloven. Stephen Curry, James Harden, DeMar DeRozan, Rudy Gay, Kenneth Faried en DeMarcus Cousins deden de ALS Ice Bucket Challenge.

De ALS Ice Bucket Challenge is een hype die zich razendsnel heeft verspreid. Het begon allemaal in Amerika en is eigenlijk vrij simpel. Een persoon, vaak een beroemdheid, gooit een emmer met ijskoud water over zich heen en nomineert vervolgens drie anderen, die binnen 24 uur hetzelfde moeten doen. Doen zij dit niet, dan moeten zij geld doneren aan een door hun gekozen goed doel. Vaak wordt gekozen voor de ALS Association, een organisatie die zich bezighoudt met het zoeken naar een behandeling van de vreselijke ziekte ALS.

Beroemdheden
Verschillende beroemdheden, zoals Justin Timberlake en Bill Gates, hebben de uitdaging gedaan en inmiddels heeft de ALS foundation sinds 29 juli al meer dan vier miljoen dollar binnengekregen.

Team USA
Nadat Kevin Durant de uitdaging had gedaan, was gisteren ook Team USA aan de beurt. Stephen Curry, James Harden, DeMar DeRozan, Rudy Gay, Kenneth Faried en DeMarcus Cousins ondergingen de ijskoude douche. Zij nomineerden Barack Obama, Adam Silver en Oprah Winfrey. Obama heeft besloten niet in te gaan op de nominatie, maar zei wel dat hij geld gaat doneren.

Foto: Youtube

Ook leuk om te lezen