Cavaliers winnen #1-pick in NBA Draft

Door

draftDe Cleveland Cavaliers hebben bij de NBA Draft Lottery beslag gelegd op de #1-pick. Het is voor de Cavs de tweede keer in drie jaar dat ze de mogelijkheid hebben om bij de draft als eerste te kiezen. Twee jaar geleden selecteerde Cleveland sterspeler Kyrie Irving. Dit jaar lijkt Nerlens Noel, die zeker tot en met december is uitgeschakeld met een gescheurde kruisband, de meest voor de hand liggende keus.

Afgelopen nacht werd de volgorde van die Draft vastgesteld doormiddel van een loterij. De veertien slechtste teams van het afgelopen seizoen kregen allemaal een witte bal. Door middel van een wiskundig spelletje werd de winnaar geselecteerd. Het team dat het slechtst was, in dit geval de Orlando Magic, had met 25% de grootste kans om de loterij te winnen. Voor de Magic was het helaas dit jaar niet raak. Na een het vertrek van Dwight Howard hoopte de ploeg door middel van de Draft het seizoen nog een beetje glans te geven. Orlando mag volgende maand als tweede een speler selecteren tijdens de Draft.

Waar de Magic huilde, was het in Cleveland wel feest. De Cavaliers begonnen de loterij op plek drie, maar lachen nu als laatst. Twee jaar geleden wonnen de Cavs ook al de Draft Lottery. Na het vertrek van LeBron James lijkt er nog genoeg positief karma te zijn in Cleveland. De jonge Cavaliers hebben met Irving, Waiters en Thompson drie potentiële All-Stars. De komst van een nieuw talent zou de ‘renovatieproces’ versnellen.

Voor de loterij werd shooting guard Ben McLemore als nummer 1 pick gezien, dat lijkt nu onwaarschijnlijk. De Cavs hebben met Waiters en Irving al een talentvol backcourt. Een mogelijke kandidaat voor de Cavs is Nerlens Noel. Met een blessuregevoelige Varajao en een middelmatige Tyler Zeller, past de 19-jarige Noel uitstekend in het systeem van coach Brown. Verdedigend is Noel heel sterk, aanvallend is er nog werk aan de winkel. Met de nummer 1 draftpick, nog een andere eerste round pick en genoeg cap space zullen de Cavs ook kijken of er een grote trade mogelijk is. 

De grote verliezer van de Draft Lottery is Charlotte. Voor het derde jaar op rij wist de ploeg van eigenaar Michael Jordan de loterij niet te winnen. Dit jaar zakten de Bobcats van plek 2 naar plek 4. We wisten al dat ze door de Cavaliers waren gepasseerd, maar nummer acht Washington Wizards had ook meer geluk en was de andere grote winnaar van de dag met een derde plek.

De Bobcats hebben een topper nodig om weer uit het slop te kruipen. Een goede point guard of center zou goed zijn om het humeur van MJ op te verbeteren. De Wizards daarentegen hebben, net als de Cavaliers, al een goede backcourt. Een sterke forward of center is wenselijk. Het zou daarom niet vreemd zijn als ze Cody Zeller of Otto Porter draften. Een speler die John Wall kan bijstaan komend seizoen.

De NBA Draft vindt op 27 juni in de Barclays Arena in Brooklyn plaats.

Ook leuk om te lezen