Zielloze Rangers op rand van uitschakeling

Door

Boston Bruins v New York Rangers - Game Three

Niet eerder dit seizoen hadden de New York Rangers verloren bij een voorsprong na twee periodes, maar uitgerekend in de must-win game 3 tegen de Boston Bruins ging het fout. Drie spelers raakten geblesseerd en de Blueshirts schaatsten continu achter de feiten aan. De Bruins staan nu, amper een week na hun miraculeuze ontsnapping tegen de Maple Leafs, onverwacht op een 3-0 voorsprong in de serie.

De 1-0 voorsprong van de Rangers was onverdiend en kwam met enig geluk tot stand door een schot van Ryan McDonagh, dat via Taylor Pyatt in het doel verdween. Diezelfde McDonagh raakte even later licht geblesseerd en moest vervolgens toezien hoe ook Chris Kreider (stick in zijn oog) en Anton Stralman (mogelijke hersenschudding) naar de kleedkamer verdwenen. De korte bank van de Rangers bleek niet in staat de voorsprong te verdedigen.

Een doelpunt van Johnny Boychuk bracht vroeg in de derde periode de stand op 1-1. Wat volgde was eenrichtingsverkeer naar het duel van Lundqvist, die uiteindelijk de late 2-1 moest toestaan op een bizarre bounce. Een puck die met zekerheid het doel in leek te vliegen sprong er op de doellijn weer uit, waardoor een verraste Lundqvist niet klaar was voor de rebound van Paille, die alsnog de puck binnen wist te werken.

Die achterstand vlak voor tijd maakten de Rangers niet meer goed, net als de achterstand die ze inmiddels hebben opgelopen in de serie. Slechts twee keer eerder kwamen teams terug van een 3-0 achterstand, maar nooit eerder kwam een team twee keer terug van 2-0. Alle ogen zijn daarom morgen gericht op de serie tussen de Pittsburgh Penguins en Ottawa Senators (momenteel 2-1), die gaan uitvechten wie de Boston Bruins zullen treffen in de conferencefinale.

De New York Rangers zullen, indien zij inderdaad in vier of vijf wedstrijden worden uitgeschakeld, voor een lastige keuze staan. Slechts een jaar verwijderd van een positie als titelkandidaat, maar inmiddels opgezadeld met een zielloos team dat nog amper reageert op de coach. Als de bronnen van de Canadese zender TSN kloppen, staat John Tortorella’s baan inmiddels op de tocht.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen