NHL Play-Offs: Bolts duwen Pens naar de rand

Recaps
Vannacht retourneerde de actie naar Pittsburgh. In de Steel City namen de Penguins en Lightning het op in Game 5 van deze best-of-seven-series. Eén wijziging bij de Penguins: keeper Marc-André Fleury verving de rookie Matt Murray tussen de palen. Rowdy van Grieken blikt terug.

Lang leek het erop dat dit duel geen doelpunten zou krijgen in de eerste periode. Brian Dumoulin wist echter op de rebound van de break away van Brian Rust de Penguins met nog 0,7 seconden te gaan op 1-0 te zetten, Dumoulins eerste goal ooit in de play-offs. Patric Hornqvist maakte na anderhalve minuut zelfs 2-0, maar goals van Alex Killorn en Nikita Kucherov trok de score weer gelijk. Chris Kunitz zette Pittsburgh vlak voor het einde van de periode opnieuw op voorsprong, maar ook dit keer maakte Kucherov gelijk. In overtime bracht Tyler Johnson de beslissing, waardoor Tampa Bay de series nu leidt met 3-2.