Flyers winnen met Hartnell en Gagne van Capitals

Door

Washington Capitals v Philadelphia FlyersDe terugkeer van zowel Scott Hartnell als Simon Gagne deed de Philadelphia Flyers zichtbaar goed gisteren. Beide spelers hadden een groot aandeel in de overwinning op de Washington Capitals. In de clash tussen twee Canadese grootmachten lieten de Montreal Canadiens zien dat zij niet voor niets bovenaan staan in de Eastern Conference.

Teruggekeerde spelers

Nadat hij zijn eerste tien jaar al voor de Flyers uitkwam, keerde Gagne deze week terug op het oude nest en meteen in zijn eerste wedstrijd na zijn terugkeer wist hij al het net te vinden. Nadat de thuisploeg in de eerste periode op 2-0 was gekomen via goals van Claude Giroux en Wayne Simmonds, breidde de 33-jarige veteraan in het tweede bedrijf de voorsprong uit naar 3-0.

Ook de van een zware blessure teruggekeerde Hartnell liet zich in zijn eerste wedstrijd na zijn kwetsuur gelden. Met assists op de eerste twee goals liet hij zien hoe belangrijk hij is voor de Flyers. Uiteindelijk won de thuisploeg met 4-1 waardoor deze nu de achtste plek in het oosten bezet. De Capitals blijven dankzij de nederlaag in de onderste regionen van de conference verkeren.

Canadese clash

In Toronto namen de Canadiens wraak voor hun 0-6 thuisnederlaag eerder deze maand tegen de Maple Leafs. Dankzij drie doelpunten in de slotperiode liepen de bezoekers uiteindelijk uit naar een 2-5 overwinning. Door deze overwinning verstevigden de Habs hun koppositie in de Eastern Conference, terwijl Toronto op de zevende plek blijft staan.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen