Kings winnen weer, Ducks te sterk voor Predators

Door

Detroit Red Wings v Los Angeles KingsDe Los Angeles Kings hebben de weg omhoog gevonden. Na een matige seizoenstart wonnen zij gisteren hun vijfde wedstrijd op rij. Door deze overwinning op de Detroit Red Wings klom de kampioen van vorig jaar naar de tweede plek in de Pacific Division, nog achter de Anaheim Ducks die woensdagnacht veel te sterk bleken voor de Nashville Predators.

Kings scoren laat

In het duel met de Red Wings zag het er lang naar uit dat de winning streak van de Kings ten einde zou komen. De bezoekers kwamen halverwege de eerste periode op een 0-1 via een goal van Kyle Quincey en hielden deze voorsprong lang vast.

Pas in de derde periode wisten de Kings de stand weer gelijk te trekken. Tijdens een 5-on-3 powerplay was het Jeff Carter die de puck langs Red Wings-goalie Jimmy Howard wist te krijgen. Vijf minuten later nam de thuisploeg via een mooie goal van Anze Kopitar de voorsprong en deze werd in het restant van de wedstrijd niet meer afgegeven.

Hattrick Palmieri

De Ducks waren in eigen huis een maatje te groot voor de Predators en de grote man aan de zijde van de thuisploeg was Kyle Palmieri. De rightwinger scoorde in totaal drie maal en had daarmee een groot aandeel in de 5-1 zege van zijn ploeg. Overigens deden Ryan Getzlaf en Corey Perry ook een aardige duit in het zakje met ieder drie assists.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen