Red Sox zien in Daniel Bard een startende pitcher

Door

 

De winter meetings zijn achter de rug die vooral in het teken stonden van het grote geld. De Miami Marlins maakten er een mooie show van plus een prachtig slotakkoord van de Los Angeles Angels met het aantrekken van Albert Pujols. En de Boston Red Sox? Die hadden geen ruimte om iets te doen omdat zij opgescheept zitten met mega-contracten van onder andere John Lackey en Carl Crawford.

Creativiteit wordt dan ook gevraagd achter de schermen, daarom ziet manager Bobby Valentine wel iets in het plan om van reliever Daniel Bard een startende werper te maken. De 26-jarige Bard heeft nu drie seizoenen gespeeld voor de Red Sox (niet één keer gestart) en gooide vaak zijn harde fastballs in de 8e inning, voor closer Jonathan Papelbon.

Door het vertrek van Papelbon naar de Phillies leek Bard de aangewezen persoon om dat gat op te vullen. Daar denken ze in Boston nu heel anders over. Bard heeft een teleurstellend seizoen achter de rug, wisselde té vaak een inning met drie strikeouts af met een inning waar hij drie walks toelaat. Hij eindigde het seizoen met een 2-9 record en een 3.33 ERA.

Starter in North Carolina

Heeft Bard het in zich om zijn fastball van 98 mph zes, zeven innings lang te gooien? Op het hoogste niveau hebben we dat nog niet van hem gezien, maar in zijn periode aan de universiteit van North Carolina wel. Bard speelde drie jaar als startende werper voor de Tar Heels: 45 wedstrijden gestart, 23-12 record, 3.86 ERA en 235 strikeouts in 270 innings.

Het is dus niet iets nieuws voor Bard, alleen is het aan Valentine de de taak om deze jongen ervan te overtuigen, want die ziet natuurlijk mogelijkheden om de nieuwe closer te worden van de Red Sox. Eigenlijk kan Valentine niet anders. John Lackey en Dice-K zijn geblesseerd, Clay Bucholz kan wellicht niet een heel seizoen aan en kunnen Jon Lester en Josh Beckett het bier en de chicken wings links laten liggen?

Foto: wikimedia commons

Ook leuk om te lezen