Matsuzaka, Giambi met Indians naar spring training

Door

Daisuke MatsuzakaDe Cleveland Indians hebben pitcher Daisuke Masuzaka en designated hitter Jason Giambi toegevoegd. Beide spelers ondertekenden een minor league contract en kregen een uitnodiging voor spring training met het Major League-team van de Indians. De pitchers en catchers van het team beginnen dinsdag aan hun trainingen, vrijdag melden ook de position players zich op het trainingsveld.

Terug bij Francona

Daisuke ‘Dice-K’ Matsuzaka wordt bij de Indians herenigd met hoofdcoach Terry Francona. Matsuzaka maakte begin 2007 de overstap van de Japanse Majors naar de Boston Red Sox, waar Francona op dat moment de manager was. De Red Sox profiteerden van een redelijk eerste jaar van Dice-K, waarin het team de World Series won. Het seizoen daarna noteerde Matsuzaka een 18-3 record en een 2.90 ERA, maar ook een career high 94 walks. Toch was 2008 veruit zijn beste seizoen in de Majors. Na de eerste twee jaar in Boston ging het steeds meer bergafwaarts, tot hij eind 2012 Boston verliet met een 1-7 record en een 8.28 ERA.

Bij de Indians moet Matsuzaka vechten voor de vijfde plek in de starting rotation, of voor een rol vanuit de bullpen. Justin Masterson, Ubaldo Jimenez, Brett Myers en Zach McAllister zijn de eerste vier namen op Francona’s lijstje starters. Voor de vijfde plek zijn naast Matsuzaka ook onder meer Carlos Carrasco, Trevor Bauer en Scott Kazmir in de race.

Oude slugger

Waar Matsuzaka’s toekomst in de MLB twijfelachtig is geworden door prestaties, daar heeft Jason Giambi’s status vooral met zijn leeftijd te maken. De 42-jarige Giambi zou, als hij inderdaad het roster van de Indians weet te halen, zijn negentiende MLB-seizoen in gaan. Giambi speelde afgelopen seizoen bij de Colorado Rockies nauwelijks een rol van betekenis; in 89 at-bats sloeg de slugger van weleer welgeteld acht runs binnen, en wist de bal slechts éénmaal over de hekken te krijgen.

Desondanks overweegt Cleveland Giambi als nieuwe aangewezen slagman, aangezien Travis Hafner deze winter naar de New York Yankees vertrok. Giambi heeft wel iemand nodig om zijn rol als DH mee te delen; in 2008 speelde Giambi voor het laatst een vrijwel volledig seizoen met 145 wedstrijden achter zijn naam.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen