MLS Recap: Chicago en Houston gelijk in waterballet

Chicago Fire heeft in eigen huis Houston Dynamo op een gelijk spel weten te houden. In Chicago eindigde het duel in 1-1. De twee doelpunten vielen allebei halverwege de eerste helft. In de 24e minuut kwam Houston op voorsprong, maar drie minuten later was het alweer gelijk. In het restant kwamen de ploegen niet meer tot scoren.

Het duel begon met een kans voor Oduro. De Chicago-aanvaller stuitte echter op keeper Hall. Na nog geen kwartier spelen op het waterige veld vond de scheidsrechter genoeg. Door de extreme regenval en daarbij flinke bliksem besloot de leidsman het spel stil te leggen. Dat duurde lang: pas na zeventig minuten verschenen de ploegen weer op het veld.

Met het eerste schot op doel na de gedwongen pauze was het vervolgens Houston dat de score openbrak, tien minuten na de break. Na een mooi steekpassje van Brian Ching schoot spits Bruin prima raak in de korte hoek. Lang kon Dynamo echter niet genieten van de voorsprong. Chicago kreeg een vrije trap op de rand van het strafschopgebied en  Pavel Pardo steld zich op achter die vrije bal. Via de muur, de hand van de keeper en de onderkant van de lat eindigde bal drie minuten na de openingstreffer in het doel; 1-1.

Na rust lukte het zowel Chicago als Houston niet tot doelpogingen te komen. Daarbij werden de ploegen niet geholpen door de tijd, want opnieuw legde de scheidsrechter het spel stil vanwege het noodweer. Dit keer kwamen de ploegen niet meer terug. De officials besloten het duel na 66 minuten te eindigen en de 1-1 score tot eindstand te promoveren. Houston staat nu vierde in Eastern Conference, Chicago is terug te vinden op plek zeven.