NHLPA blokkeert plan voor herindeling

Door

Alles leek al in kannen en kruiken wat betreft de herindeling van divisies binnen de NHL en de bijbehorende aanpassing van de play-offs. Het hele plan was al goedgekeurd door de Raad van Bestuur van de NHL, maar nu is er toch een kink in de kabel gekomen. De NHLPA, de spelersbond van de NHL, heeft het voorstel namelijk afgekeurd. Hierdoor staat in ieder geval vast dat de herindeling nog niet in het seizoen 2012-2013 doorgevoerd zal worden, wat dus eigenlijk wel de bedoeling was.

„Het is jammer dat de NHLPA zonder echte reden dit plan heeft afgekeurd terwijl een overweldigende meerderheid onder de clubs voor het voorstel was. Daarnaast kon het plan ook rekenen op steun van de fans en van andere mensen die betrokken zijn bij de sport, zoals de spelers,” aldus NHL Deputy Commissioner Bill Daly.

„We hebben de afgelopen vier weken ons best gedaan om de bestaande bezwaren van de NHLPA weg te nemen en daardoor zijn we al erg laat met het beginnen van het proces om het schema van volgend seizoen voor te bereiden. We hebben daarom geen andere keuze dan de invoering van de herindeling van de divisies en de aanpassing van de play-offs te laten varen voor komend seizoen.”

„Volgens ons heeft de spelersbond zonder geldige redenen tegen de rechten van de League gehandeld. We gaan nu alles goed evalueren en kijken of het mogelijk, en nodig, is om juridische stappen te nemen.”

Afbeelding: sportsroids.com

Ook leuk om te lezen