NHL Best-Of: Go Go Gadget legs

Door

Edmonton Oilers v Toronto Maple Leafs

Wekelijks blikken we in de NHL Best-Of terug op de hoogtepunten uit de NHL. Een moeilijke klus. Maak maar eens een selectie uit alle mooie dingen die afgelopen week op het ijs zijn gebeurd! Deze week weer een ongelooflijke redding, prachtige goals en een pijnlijke blunder.

Beste save
Ben Bishop had een dagje vrij. In de topper tegen de Nashville Predators nam Andrei Vasilevkiy plaats in het doel van de Tamba Bay Lightning. Van druk en stress had rookie Vasilevskiy schijnbaar geen last. Gelukkig waren zijn tenen lang genoeg. Go Go Gadget Legs!

Beste OMG WOW!
Bij sommige goals valt je mond open van de moves. Bij sommige goals valt je mond open omdat je het niet verwacht van de doelpuntenmaker. Hier hebben we er één die aan beide criteria voldoet. Morgan Rielly is verdediger bij de Toronto Maple Leafs en geen nummer 61 bij de New York Rangers. Zijn geduld is bewonderenswaardig. ZIjn move is razend knap. Morgan Rielly scoort de goal van de week.

De uiteindelijke uitslag:


Eervolle vermelding

Patrick Kane staat wel bekend om zijn neus voor de goal. Daarnaast is er op dit moment geen betere stickhandler in de NHL dan deze Blackhawk. Dat demonstreert Kane in de shootout tegen de Pittsburgh Penguins.

Beste wij-tegen-het-soepie
De gemiddelde shift in de NHL duurt dertig tot veertig seconden. Naarmate de wedstrijd vordert, wordt het zaak om shifts kort te houden. Een regel waar de Sedins maling aan hebben. Overtime start met Daniel Sedin en Henrik Sedin op het ijs. Overtime eindigt een minuut en achttien seconden later. De twins lieten de zes andere spelers zien hoe je een wedstrijd met zijn tweëen kan beslissen.

Beste comeback
Soms heb je een beetje geluk nodig. En relativeringsvermogen. Een goalie kan niet zonder. Roberto Luongo had allebei. Eerst maakt hij een ongelooflijke blunder.

De mazzel die Luongo had, was dat zijn ploeg de wedstrijd gewoon won. Maar het zal @strombone1 niet nog een keer gebeuren.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen