Amar’e Stoudemire weg bij Knicks en richting Dallas

Door

New York Knicks v Boston Celtics  - Game Four

Het einde van het huwelijk tussen Amar’e Stoudemire en de New York Knicks was aangekondigd en is nu een feit. De forward liet zijn contract bij de Knickerbockers uitkopen en lijkt op weg naar de Dallas Mavericks, op zoek naar zijn eerste titel.

Stoudemire tekende in 2010 een vijfjarig contract ter waarde van 100 miljoen dollar bij het team uit de Big Apple. “Ik zal de Knicks voor altijd dankbaar zijn voor de kans die ik kreeg om op en naast het veld een positieve bijdrage te leveren”, liet STAT weten. “Hoewel ik de club nu verlaat, wens ik ze veel geluk toe. Eens een Knick, altijd een Knick.”

De 32-jarige forward speelde vijf seizoenen en 255 wedstrijden voor de Knickerbockers. Daarin liet hij gemiddeld zeventien punten, zeven rebounds en één block noteren. Zijn eerste seizoen in New York (2010-2011) was veruit zijn beste. Toen scoorde hij gemiddeld 25 punten. Daarna ging het bergaf door blessures en kon hij nooit een succesvol duo vormen met Carmelo Anthony. “Amar’e bracht iets naar New York dat New York nodig had en al even miste. Men ging terug geloven in de Knicks. Dat hij nu voor een contender wil spelen, mag niemand hem kwalijk nemen”, aldus Melo.

Vanaf woensdag is STAT een vrije speler, nadat hij van de waiverlijst gehaald wordt. NBA.com meldt dat een directe bron weet dat Stoudemire een contract zal tekenen in Dallas. Dat kan echter niet officieel gemaakt worden voor woensdag.

Bij deze, zijn beste dunks ooit:

Stoudemire werd ook bekend om zijn baden met rode wijn, bedoeld om zijn herstel te bevorderen:

http://youtu.be/5_vUWFv_pOI

Foto: Getty Images

1 Reactie
  1. Sander 7 jaar ago

    Opgeruimd staat netjes.

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen