Elson tekent contract bij de Sixers

Door

 

Francisco Elson heeft een contract getekend bij de Philadelphia 76ers. De Nederlander mocht afgelopen donderdag mee trainen met het team en heeft daar trainer Doug Collins overtuigd van zijn kwaliteiten. “We zijn erg blij met de komst van Elson”, aldus team president Rod Thorn.

De Sixers draaien bovenin mee in de Eastern Conference met een 12-6 record, maar hebben last van blessures. Center Spencer Hawes komt voorlopig niet in actie vanwege een achillespees blessure en back-up big man Nik Vucevic heeft problemen met zijn knie. Met de komst van Elson zijn de problemen voor Philly op de center positie voorlopig opgelost.

Elson heeft een verleden bij de Sixers. De Nederlander speelde welgeteld één wedstrijd voor de ploeg in het seizoen 2009-2010. Hij belandde in Philadelphia via een trade met de Milwaukee Bucks. Landgenoot Dan Gadzuric trainde afgelopen donderdag ook mee met het team, maar kon geen contract afdwingen. De Sixers spelen komende nacht een thuiswedstrijd tegen de Charlotte Bobcats.

Later meer..

 

 

Ook leuk om te lezen