Paul George wint award Most Improved Player

Door

Indiana Pacers v Atlanta HawksPaul George is de speler die zich dit jaar het meest heeft ontwikkeld. Dat vinden de Amerikaanse NBA-kenners die de guard van de Indiana Pacers naar de eerste plaats in de Most Improved Player Award stemden. De 22-jarige George ontwikkelde zich dit jaar bij afwezigheid van Danny Granger tot een van de belangrijkste aanvallende wapens bij Indiana en was verdedigend een van de beste spelers in de league.

George werd door 52 stemmers op de eerste plaats gezet en kreeg 311 punten. Ruim meer dan nummer twee Greivis Vasquez van de New Orleans Pelicans (146 punten) en Larry Sanders van de Milwaukee Bucks(141 punten).

George kwam dit seizoen tot 17.4 punten, 7.6 rebounds en ruim vier assists. Een jaar eerder noteerde hij 12.1 punten, 5.6 rebounds en 2.4 assists. Hij is de vierde speler in de geschiedenis van de Pacers die de titel wint, na Jalen Rose, Jermaine O’Neal en Danny Granger. Door het verlies van Granger dit seizoen, die het hele jaar lang op vijf duels na geblesseerd was, kreeg George een grotere rol in het spel van Indiana.

George is bezig aan zijn derde seizoen in de league en heeft zich verdedigend ontwikkeld tot een van de topspelers. HIj werd dit jaar voor het eerst geselecteerd als All-Star en hielp de Indiana Pacers aan de derde plaats in de Eastern Conference en de titel in de Central Division voor het eerst in negen jaar. Hij speelde dit seizoen slechts 250 minuten minder dan in de afgelopen twee seizoen tezamen. 

Ook leuk om te lezen