Triplets on fire

Door

TRIPLETS_LINE_041115
Nikita Kucherov, Ondrej Palat en Tyler Johnson. Ze worden de Triplets genoemd.

Het is een verwijzing naar hun vergelijkbare grootte en postuur, en omdat ieder van hun een moeilijke weg heeft afgelegd op weg naar de NHL. In de 6-5 overtime winst tegen de New York Rangers hebben ze ook bewezen dat ze alle drie gevaarlijk zijn op het ijs. Samen waren ze goed voor vier doelpunten.

Hattrick
Tyler Johnson lukte, in game twee, een hattrick. Palat maakte in game drie, twee doelpunten en één assist. Kucherov versloeg Henrik Lundqvist met een schot juist binnen de blue line waardoor de Lightning een 2-1 voorsprong namen in de Eastern Conference Final.

Postseason
De Triplets zijn bezig aan een goede postseason, de cijfers bewijzen het. Tyler Johnson zit aan achttien punten in de play-offs, twaalf daarvan kwamen op doelpunt. Daarmee is hij topschutter en heeft hij het grootst aantal punten. Niet slecht voor een jongentje die te min werd geacht voor de NHL Draft enkele jaren terug. Terwijl Johnson de man van de doelpunten is, is Nikita Kucherov de man van de assists. Hij zit aan negen assists en mede daardoor staat hij tweede in het puntenklassement. Ondrej Palat zit daar wat tussenin, hij steekt er niet bovenuit op vlak van doelpunten of assists, maar geraakt toch telkens aan respectabele cijfers waardoor deze drie samen een dodelijke offensive line vormen.

Rangers hebben geen antwoord
Tampa Bay Lightning zit in deze play-offs aan 47 doelpunten. 25 daarvan kwamen van een stick van één van deze drie. Tegen de New York Rangers zitten de Triplets aan acht van de dertien doelpunten. De Rangers hebben er geen antwoord op. Twaalf tegendoelpunten in twee wedstrijden, dat zijn we niet gewoon van Lundqvist. Willen ze de Stanley Cup Final halen, zullen ze toch een manier moeten vinden om deze drie kerels aan banden te leggen.

Vannacht (02u00) game vier van de Eastern Conference Final. Tampa Bay leidt met 2-1 in de series.

Ook leuk om te lezen