Nabokov fenomenaal bij winst Islanders

Florida Panthers v New York Islanders

De New York Islanders mochten gister thuis aantreden tegen de Florida Panthers. De Panthers verkeren niet in grootse vorm; het team staat momenteel onderaan in de Eastern Conference. De Islanders verloren afgelopen vrijdag van de Penguins, maar wisten door goed keeperswerk van Nabokov de Panthers opzij te zetten: 3-0.

Nabokov

Evgeni Nabokov zei na de wedstrijd tegen de Penguins dat hij meer moest laten zien en dat deed hij gister dan ook. Nadat zijn team in de zesde minuut van de eerste periode op voorsprong was gekomen door Andrew MacDonald ontstonden er kansen voor de bezoekers, maar  alle aanvallen werden echter geneutraliseerd door een uitstekend keepende Nabokov.

De tweede periode ging gelijk op en er was een spervuur aan kansen, toch vielen er geen goals. Panthers goalie Markstrom keepte net als zijn collega erg goed. Hij wist zijn team op de been te houden en enige hoop op een gelijkmaker bleef bestaan.

In de derde periode lukte het de Panthers ook niet om de puck achter Nabokov te krijgen en de Islanders hadden eveneens de grootste moeite om Markstrom te kloppen. Pas toen de Panthers besloten om Markstrom te wisselen voor een velspeler vielen er weer goals, beide in de laatste minuut van de wedstrijd. Tavares en Cizikas wisten kort achter elkaar voor open doel binnen te schuiven en bepaalden daarmee de eindstand op 3-0.

In andere wedstrijden in de Eastern Conference hadden de Capitals een shootout nodig om langs de Rangers de komen (4-2). De Penguins wisten tegen Philadelphia na overtime met 2-1 te winnen en blijven daarmee aan de leiding in de Conference. Winnipeg wist ook voor een overwinning te tekenen, ze wonnen thuis met 3-2 van Tampa Bay.