Sabres verrassen weer, Canadiens de klos

Door

Buffalo Sabres v Anaheim Ducks

De Sabres en Canadiens komen elkaar binnen een vijftal dagen, 2 keer tegen. De eerste ontmoeting leidde eerder deze week al tot een verrassende overwinning voor het team uit Buffalo, een stunt waarvan herhaling niet werd verwacht. Maar verwachtingen hadden de Sabres gisteren geen boodschap aan, ze wonnen namelijk wederom van Montréal, dit maal met 2-1.

En dat was niet wat de Canadiens verwachtten. Het team was namelijk allesbehalve verkeerd bezig en won 6 van haar 8 afgelopen duels. Waarvan de twee verliespartijen tegen, jawel, de Sabres. En dat blijken dure punten. Koploper Penguins staat nu op drie punten van het Canadese team, wat met twee winstpotten tegen Buffalo voor de Canadiens een ander verhaal geweest zou zijn. De Sabres zijn des te blijer met Thomas Vanek die verantwoordelijk is voor de 2 doelpunten, aangezien hij daarmee het team het zicht op plek acht doet behouden.

Het puntenverlies van Montréal betekende voor Boston een uitgelezen kans om op een gelijk puntenaantal te komen met de Canadiens. Maar dan moest er gewonnen worden van Toronto. Iets wat eerder in het seizoen al tot tweemaal toe lukte, maar in de derde ontmoeting niet voor de bakker komt. De Bruins verliezen onder andere door inzetten van Mikhail Grabovski en Frazen McLaren. De Maple Leafs blijven daarmee op dezelfde plek, maar lopen wel punten in op de Bruins.

Ook leuk om te lezen