Canucks gaan diep, winnen van Kings

Door

Vancouver Canucks v Los Angeles Kings

De Canucks zijn door een aantal winstpartijen aan het stijgen in de ranglijsten, en winnen van de Los Angeles Kings bleek hier gisteren een belangrijke stap in. Maar het ging voor Vancouver niet van harte. Met een seizoen diepterecord van slechts dertien doelpogingen was met name de eigen Goalie, Cory Schneider, van essentieel belang.

De doelverdediger had twintig saves nodig om zijn doel leeg te houden, maar gaf aan wedstrijden met 40+ saves te herinneren waarin hij stukken minder hard hoefde te werken. De Kings maakte het hem allesbehalve makkelijk. De opluchting aan Canucks-zijde was dan ook groot toen het doelpunt van Mason Raymond genoeg bleek om de eerste ‘3-game streak’ in een maand veilig te stellen. Het feit dat de winstpartij bovendien ervoor zorgt dat de Canucks de Kings inhalen op de ranglijsten, is mooi meegenomen voor de Canadezen.

Om met al die verschuivingen mee te gaan was het gisteren aan een ander team, Minnesota Wild, ook zaak punten te pakken. Er moest namelijk gewonnen worden om op gelijke hoogte met Vancouver te blijven. En dat lukt het team. In de tweede periode van haar ontmoeting met San Jose weet Zach Parise in de allerlaatste seconde van de Power Play, na een geweldige ‘no-look’-pass van Mikko Koivu, de puck in het net te rammen voor de openingsgoal. Wederom in Power Play, ditmaal in de derde periode, weet Jared Spurgeon de score uit te breiden. 2-0 is bovendien de eindstand. De Sharks zakken hiermee van plaats acht naar negen.

Ook leuk om te lezen