Bruins vernederen Canucks in Game3

Door

In de eerste Stanley Cup-wedstrijd van 2011 op het grondgebied van de Verenigde Staten hebben de Boston Bruins laten zien dat de series tegen de Vancouver Canucks nog lang niet beslist is. Zij begonnen aan de wedstrijd in de wetenschap dat de Vancouver door twee thuisoverwinningen een 2-0 voorsprong had, maar door de afgetekende 8-1 overwinning in game 3 ligt de strijd weer helemaal open.

In de eerste periode zag het er echter nog niet naar uit dat de thuisploeg een monsterzege zou noteren. De Bruins speelden namelijk vrij inspiratieloos en verloren ook nog eens Nathan Horton door een late hit van Canucks-verdediger Aaron Rome tegen het hoofd.

Horton moest per brancard van het ijs gedragen worden en is naar het ziekenhuis vervoerd voor verder onderzoek. Rome mocht uiteraard naar de strafbank met een major penalty. Hij kreeg ook nog een misconduct penalty aan zijn broek, waardoor hij dit duel niet meer terugkeerde op het ijs en ook nog moet vrezen voor een schorsing.

In het tweede bedrijf begonnen de Bruins echter furieus. Na elf seconden kwam de ploeg van Claude Julien namelijk al op voorsprong door een schot van Andrew Ference. Hiermee was het hek van de dam want in het restant van de periode liepen de Bruins zelfs uit naar een 4-0 voorsprong via goals van Mark Recchi, Brad Marchand en David Krejci.

„Het was duidelijk dat verschillende spelers van ons bezorgd waren over de toestand van Nathan, maar we waren ons ervan bewust dat we de wedstrijd nog steeds uit moesten spelen,” aldus aanvaller Marchand. „We wilden bijzonder graag winnen en hebben ons weer volledig op de wedstrijd geconcentreerd. Deze overwinning is echt voor hem.”

In de slotperiode ging Boston door met waar het mee bezig was en wat tot voor kort vrijwel onmogelijk leek; doelpunten maken tegen Roberto Luongo. In de laatste twintig minuten vonden Daniel Paille, Recchi, Chris Kelly en Michael Ryder het net, waardoor Luongo pas voor de derde keer in zijn carrière acht tegendoelpunten moest toestaan.

Jannik Hansen kon ruim zes minuten voor het einde nog iets terugdoen voor de Canucks waardoor Tim Thomas toch verstoken bleef van een shutout. Dit maakte zijn prestatie echter niet minder indrukwekkend, want hoewel de ruime uitslag anders doet vermoeden, was hij de uitblinker van de wedstrijd. De bezoekers kwamen namelijk nog tot eenenveertig schoten in het duel (tegen achtendertig van de Bruins) waarvan Thomas er toch weer veertig wist te keren.

„Het staat nog steeds 2-1 voor ons en gelukkig tellen de gescoorde doelpunten verder niet mee in de series,” concludeert Canucks verdediger Kevin Bieksa na de afstraffing. „De volgende wedstrijd is enorm belangrijk voor ons. Als we die winnen, bevinden we ons in een uitstekende positie. Neemt niet weg dat een 8-1 nederlaag bijzonder pijnlijk is, zeker in deze fase van de strijd.”

Bekijk hier de samenvatting van het duel tussen de Bruins en de Canucks:

Foto: nhl.com

 

1 Reactie
  1. Edwin 12 jaar ago

    Rome is intussen voor vier wedstrijden geschorst, dus komt niet meer terug in de Stanley Cup Final. Horton trouwens ook niet door de opgelopen hersenschudding. Heb overigens wel genoten van de wedstrijd, woensdagnacht gaan we weer verder.

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen