NHL Player Of The Week: Marian Gaborik

Door

Chicago Blackhawks v Los Angeles Kings - Game Four

Niet zo heel lang geleden was de Russische puckvirtuoos Pavel Datsyuk nog kanshebber, zo niet de gedoodverfde favoriet voor onze wekelijkse individuele prijs. Waarom? Hij verzamelde maar liefst vier doelpunten en twee assists in één speelweek. Helaas voor hem gooide ex-teamgenoot Daniel Alfredsson roet in het eten door in diezelfde week zijn retirement aan te kondigen. ‘Alfie’ is een speler met een dusdanig grote staat van dienst dat hij hierdoor de Player Of The Week award voor Datsyuk zijn neus wegkaapte, zonder zelf te hebben gespeeld. Sorry Pavel, we hadden geen keus.

Tweede kaping zit er niet in
Deze week was de productiviteit van één speler in het bijzonder echter van een ander niveau. Een niveau zo hoog dat Sidney Crosby en Jonathan Toews plotseling met pensioen hadden moeten gaan om een scenario als dat van Datsyuk en Alfredsson herhaald te zien worden. Marian Gaborik van de Los Angeles Kings kreeg het namelijk voor elkaar om de voorbije zeven dagen ZES goals en twee assists achter zijn naam te schrijven. De Slowaakse scherpschutter was met deze bijzondere prestatie een no-brainer voor Player Of The Week.

Vier treffers tegen de Blues
De week begon voor Gaborik met een goal tegen Toronto. Daarna volgden de hoogtepunten in een tweeluik (gespeeld op dinsdag en donderdag) met de St.Louis Blues, een team dat door de jaren heen is uitgegroeid tot een bittere rivaal van de Kings. Tegen een altijd solide Blues team wist hij in St.Louis tweemaal te scoren in een verliespartij. Los Angeles revancheerde zich door de tweede confrontatie thuis met 6-4 te winnen. Wéér was het de pijlsnelle aanvaller Gaborik die fungeerde als de hoofdattractie. Met zijn weekstatistieken op dat moment, vijf goals en een assist, zou hij al aanspraak maken op SportAmerika’s POTW titel. Maar daar bleef het niet bij. Tegen de Arizona Coyotes was ‘Gabby’ gisteravond goed voor nog eens een goal en een assist en hij lijkt zijn ‘early season slump’ definitief achter zich te hebben gelaten.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen