NHL Recap: Al 16 tegengoals in 3 duels voor Boston Bruins

Na het magere programma van zondag (slechts 1 duel) werden er nu 5 duels gespeeld in de NHL, waarvan drie duels al in de Nederlandse avonduren afgewerkt werden. Het werd de speelronde waarin Boston Bruins voor de derde keer op rij keihard onderuit ging in eigen huis, Steven Stamkos zijn 500e career point scoorde, New York Islanders de eerste zege boekte in het Barclays Center, rookie Jack Eichel zijn 2e goal scoorde voor Buffalo en Anaheim opnieuw niet tot winst kwam. Jens Demuynck, Rowdy van Grieken en Ed Versteeve blikken terug.

Boston Bruins – Tampa Bay Lightning

BruinsFall

Boston  Bruins ontving divisiegenoot Tampa Bay Lightning. Waar de Lightning de eerste 2 duels won, begon Boston bedroevend aan het seizoen met twee nederlagen. Het incasseerde bovendien al tien tegengoals.

Boston wou zich duidelijk herpakken na de twee nederlagen op rij en begon verschroeiend aan de partij. Dat resulteerde al snel in twee PPG. De 1-0 kwam van David Krejci, zijn tweede doelpunt van het seizoen al. Even later maakte Loui Eriksson er met een binnentikker 2-0 van. Dat was het signaal aan Tampa Bay om er ook aan te beginnen. Een kleine zes minuten na de 2-0 stonden de bordjes al terug gelijk. Eerst maakte Brian Boyle er 2-1 van en 69 seconden later scoorde Ondrej Palat de gelijkmaker. In de tweede periode zouden Boyle en Eriksson elk nog eens scoren, maar dat zijn maar voetnoten. Want deze wedstrijd zal de geschiedenis ingaan als de wedstrijd waarin Steven Stamkos zijn 500e punt maakte in zijn carrière. Dat gebeurde vijf minuten voor het einde van de tweede periode. Via een PPG maakte Stamkos er 3-4 van.

Jonathan Drouin en Valtteri Filppula konden de score daarna nog opdrijven tot 3-6. Zo zit Boston na drie thuiswedstrijden al aan drie nederlagen en maar liefst 16 (!) tegendoelpunten. Hun volgende wedstrijd is morgen op bezoek bij Colorado, stilaan een must-win wedstrijd. Tampa Bay mag komende nacht alweer aan de bak, op het ijs van Detroit.

New York Islanders – Winnipeg Jets

IMG_20151012_221252

New York Islanders ging, na 2 nederlagen tegen Chicago, op jacht naar de eerste zege van het seizoen en de eerste zege in het Barclays Center. Het kreeg het uitstekend gestarte Winnipeg Jets over de vloer. De Jets wonnen hun eerste twee duels.

De Islanders voerden meteen de druk op en dit leidde tot vele kansen, maar keeper Ondrej Pavelec hield de Jets op de been. Echter had hij geen antwoord op een schot van Strome, laat in de eerste periode. In de tweede hield de Jets-parade naar de penalty box aan en liepen de Islanders uit naar een 3-0 voorsprong, dankzij goals van Nelson en Tavares. Laat die periode deed Winnipeg wat terug, toen Scheifele met scherp schoot en alweer zijn derde van het seizoen liet noteren.

In de derde periode kregen de Jets de overhand(dankzij meer gedisciplineerd spel) en kon Byfuglien de aansluitingstreffer op de power play maken: 3-2. Dichterbij kwamen de Jets niet, zeker nadat Josh Bailey het lege doel trof met nog 19 seconden te gaan, waardoor de Islanders hun eerste overwinning in Brooklyn te pakken hebben: 4-2. Saillant detail: de eerste zege in het Barclays Center kwam exact 43 jaar na de eerste zege in het Nassau Colliseum. Lang leve 12 oktober.

Buffalo Sabres – Columbus Blue Jackets

IMG_20151013_062640

Bij Buffalo Sabres waren de ogen vooral gericht op Jack Eichel. Het had beter de focus op punten kunnen leggen. 0 uit 2 is verre van een goede start. De Sabres ontvingen Columbus Blue Jackets kende dezelfde score uit twee duels. Eén van de teams zou in ieder geval de eerste tweepunter gaan noteren.

Het eerste doelpunt van de wedstrijd viel pas in de tweede periode toen Ristolainen er met een hard schot 1-0 van wist te maken. Dit was de eerste PPG van maar liefst vijf in deze wedstrijd, dat was dan ook de rode draad in deze partij. In de laatste periode begon het spektakel dan echt. In een tijdspanne van tien minuten werd er vijf keer gescoord. Het was eerst O’Reilly die er met zijn eerste voor Buffalo 2-0 van maakte. Kort daarna scoorde Brandon Saad de aansluitingstreffer. Eichel schoot meteen alle hoop weer weg bij Columbus door zijn tweede doelpunt in de NHL te maken. En het was opnieuw een hele mooie.

Hartnell bracht Columbus dan nog op 3-2 – na hoe kan het ook anders opnieuw een PPG -, maar twee minuten later besliste Moulsen de partij door er 4-2 van te maken. Daar bleef het ook bij en zo pakten de Sabres hun eerste overwinning van het seizoen.

Philadelphia Flyers – Florida Panthers

IMG_20151013_062540

Vernedering met een hoofdletter V. Dat was waar beide ploegen elkaar zaterdag achterlieten. Florida won met liefst 7-1 van Philadelphia en zorgde en passant voor een NHL record. Als eerste ploeg scoorden de Panthers 4 goals in de eerste 7 minuten van het seizoen. De Flyers wilden revanche nemen voor eigen publiek.

De Panthers namen ook dit duel de regie in handen. Neuvirth had zijn handen vol aan de aanvallers van Florida, maar weerstond alle doelpogingen. Philadelphia kwam na een kleine 6 minuten op voorsprong. Uit een rebound tikte Schnell de puck achter Luongo.

Tot en met periode 2 werd er niet meer gescoord en in het derde deel schroefden de Flyers de duimschroeven aan. Waar Neuvirth zaterdag van het ijs werd gehaald weerstond hij nu alle schoten van de Panthers.

De Flyers hielden stand en zo bleef het bij de ene goal van Schnell waarmee de ploeg revanche nam voor de smadelijke nederlaag en coach Hackstol zijn eerste NHL zege noteerde. Voor Neuvirth was het zijn eerste shutout sinds maart 2012.

Anaheim Ducks – Vancouver Canucks Anaheim Ducks, door velen gezien als één van de titelkandidaten, verloor hun openingsduel tegen San Jose Sharks. Het ontving vannacht Vancouver Canucks dat in een tweeluik met Calgary Flames 3 punten op de teller zette. Vancouver en Anaheim maakten er een levendige eerste periode van. Na amper twee minuten kregen Prust (VAN) en Stoner (ANA) een major penalty voor fighting. De toon was gezet in het Honda Center. Zou je zeggen. Maar na deze knallende start bleven de doelen van beide goalies schoon en had Anaheim na 80 minuten ijshockey nog geen goal genoteerd in het nieuwe seizoen. Na een kleine 2 minuten in periode 2 brak Anaheim dan eindelijk de ban. Sami Vatanen was verantwoordelijk voor de 1e Ducks goal van het seizoen met een prachtige onetimer vanaf de blauwe lijn.

Vancouver liet zich niet van het ijs slaan en deed er een schepje bovenop. Waar Anaheim dacht aan het uitbreiden van de voorsprong kwamen de Canucks met de gelijkmaker op de proppen. Adam Cracknall scoorde misschien niet de mooiste goal uit zijn loopbaan, maar de flipperkast puck ging langs doelman Andersen voor de gelijkmaker. In het restant van het duel drong Anaheim nadrukkelijk aan, maar Ryan Miller weerstond de storm. Zo moest overtime het duel beslissen. Ook daar hadden de Ducks een uitgelezen mogelijkheid om de winst te pakken. Maar zoals zo vaker de afgelopen seizoenen liet de powerplay Anaheim in de steek. En dus moest de shootout een winnaar aanwijzen. De Ducks namen daarin een 1-0 voorsprong, maar Vancouver ging uiteindelijk als winnaar van het ijs door een prachtgoal van Vrbata en  de winnende treffer van Burrows.

Vooalsnog een teleurstellende start van het seizoen van de Ducks in tegenstelling tot de start van Vancouver. De Canucks zijn ‘all smiles’ met hun 5 punten uit de eerste drie duels zover.