Toronto Raptors, Kyle Lowry

NBA Update: Lowry pakt preseason record, Davis leidt NOLA naar overwinning

Philadelphia 76ers V Toronto Raptors

Kyle Lowry heeft alle kritiek die hij afgelopen seizoen over zich heen kreeg persoonlijk genomen en als motivatie genomen. De point guard heeft zeer hard gewerkt tijdens deze zomer, en het resultaat is een veel slankere en snellere speler. Tegen de Minnesota Timberwolves liet hij zijn goede vorm zien, met 40 punten in slechts 28 minuten was hij de absolute ster van de Raptors, die met 105-112 wonnen. Nog nooit scoorde een Toronto Raptors-speler zo vaak in een oefenwedstrijd.

Pelicans zegevieren in Chicago dankzij Davis en Kilpatrick

De New Orleans Pelicans hebben hun tweede overwinning van de voorbereiding op volgend seizoen geboekt. De Chicago Bulls waren deze keer het slachtoffer. De Pelicans schoten zeer efficiënt (48.3 FG% en 44.0 3P%) en verloren de bal slechts zeven keer. Hoewel de Bulls veel meer rebounds pakte, konden ze dat verschil niet in een overwinning omzetten: 123-115

De grote uitblinker was Anthony Davis (wie anders). In zijn eigen Sweet Home Chicago speelde Davis slechts 27 minuten, en scoorde daarin maar liefst 26 punten, hij scoorde 10 van zijn 16 pogingen, en scoorde zelfs een driepunter. The Unibrow traint deze zomer op driepunters. Als zijn afstandsschot constant wordt, dan is Davis de grootste nachtmerrie voor elke defensie.

Naast Anthony Davis speelde de vrij onbekende Sean Kilpatrick een zeer goeie wedstrijd. Kilpatrick speelde vorig seizoen vier wedstrijden bij de Minneasota Timberwolves nadat hij in 2014 niet werd gedraft. Nu mag hij het dus proberen bij de Pelicans, en hij laat een mooie indruk achter. Met een paar clutch plays in het vierde kwart was hij zeer belangrijk in de inhaalslag van de Pelicans.

Pop is in vorm

Greg Popovic is weer in zijn regular season-vorm, de legendarische coach die keer op keer weer leuke uitspraken de NBA-wereld in gooit. Dit keer werd Boris Diaw gepakt door Popovic. De Fransman was niet fit genoeg om te spelen tegen de Miami Heat, en zijn head coach liet dat op een mooie manier weten:

J.R. Smith koopt suikerspin tijdens wedstrijd

Veel valt er niet te vertellen over de oefenwedstrijd tussen de Cavaliers en de Grizzlies. De wedstrijd die met 91-81 gewonnen werd door de Grizzlies, was niet bepaald spectaculair. Het meest opvallende kwam van J.R. Smith, die voor de tweede keer op rij rust kreeg en zijn oog liet vallen op de zoetigheid dat werd verkocht.