Joel Embiid mikt op zomerse rentree

Door

Joel Embiid

Vorig seizoen stond Joel Embiid in College Basketball te boek als een zeer talentvolle speler. Na een sterk seizoen bij Kansas University koos Embiid voor een carriére in de NBA. Hij werd gezien als de opvolger van Hakeem Olajuwon, en kenners voorspelden hem een grote toekomst.

Langs de kant

Maar enkele dagen voor de NBA Draft kreeg de Kameroenees slecht nieuws te horen. Hij had een botje in zijn rechtervoet gebroken, en zou zes tot acht maanden uitgeschakeld zijn.

Deze blessure aan zijn rechtervoet was een flinke domper voor Embiid, die later tijdens de Draft als derde gekozen werd door Philadelphia. Een operatie was noodzakelijk, en zorgde ervoor dat Embiid een streep kon zetten door het gehele (huidige) NBA-seizoen.

Voorspoedig

Het herstel van de 21-jarige center loopt voorspoedig, en bij de Philadelphia 76’ers hopen ze hem deze zomer tijdens de NBA Summer League te laten debuteren. Tegenover Comcast SportsNet verteld hoofdcoach Brett Brown dat zijn pupil goede vorderingen maakt:

 “ You see him drenched in sweat and shirtless. They are all fantastic signs that his needle is clearly pointing in the right direction. We are trying to set the stage for a great summer. He sees his reward being the summer league and trying to get ready for playing basketball again. He is headed in the right direction.”

Voorzichtig

Bij de Philadelphia 76’ers hebben ze in de afgelopen jaren genoeg ervaring met ernstige blessuregevallen. Zo heeft Andrew Bynum zonder ook maar één minuut te hebben gespeeld voor de 76’ers, een seizoen lang langs te kant gestaan vanwege een knieblessure.

Vorig seizoen koos men tijdens de NBA Draft voor Nerlens Noel, maar toentertijd was hij nog herstellende van een ernstige knieblessure, die hij opliep tijdens een wedstrijd van zijn toenmalige ploeg Kentucky.

Zomer

De rentree van Joel Embiid staat gepland in juli als de NBA Summer League weer begint. Hopelijk kan de geboren Kamaroenees met een opmerkelijk levensverhaal de torenhoge verwachtingen alsnog inlossen. Of krijgt Greg Oden een opvolger?

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen