NBA Recap (126): Heat verliezen opnieuw

NBA Recap, een rubriek op Sport Amerika, waarin we verslag doen van de gespeelde wedstrijden in de NBA. Welke spelers vielen er op en welke spelers vielen er door de mand, uiteraard met een videosamenvatting van de wedstrijd. Hierbij Editie 126.

Orlando Magic at Toronto Raptors 117-101

De Magic hadden weinig moeite met de Raptors, zeker omdat die zonder DeMar DeRozan speelden. Bij rust stonden Dwight Howard en zijn ploeggenoten al twaalf punten voor (61-49). In het derde kwart diepten ze die voorsprong uit tot maximum 23 punten waardoor het vierde kwart een formaliteit was. Ryan Anderson was topscorer voor de Magic met 28 punten (acht driepunters) en Dwight Howard voegde daar 23 punten aan toe. Topscorer voor de Raptors was Gary Forbes met 21 punten.

Detroit Pistons at Washington Wizards 79-77

Het was allesbehalve een leuke wedstrijd in Washington maar dat mocht nauwelijks verbazen. Beide teams staan namelijk in de kelder van de NBA als het op punten per wedstrijd aankomt. De Wizards leken lang op de overwinning af te stevenen maar door een zwak vierde kwart (26-15) moesten ze die toch nog aan de Pistons laten. Rodney Stuckey was dé man bij Detroit met 24 punten en ook Tayshaun Prince speelde goed met 18 punten. Bij de Wizards was Jordan Crawford topscorer met 20 punten.

Boston Celtics at Charlotte Bobcats 102-95

De ervaren Celtics dachten het duel tegen de Bobcats snel af te kunnen handelen. Na het eerste kwart hadden ze dan ook een voorsprong van 18 punten (33-15). Maar de Bobcats antwoorden met een erg knap tweede kwart (19-35) waardoor de wedstrijd spannend bleef tot aan het einde. Uiteindelijk bleken Paul Pierce (36 punten) en Kevin Garnett (24 punten) net iets te sterk, ondanks onder andere 21 punten van Gerald Henderson.

Miami Heat at Indiana Pacers 90-105

De Miami Heat zitten in een klein dipje. Nadat gisteren verloren werd van de Thunder waren nu ook de Pacers te sterk voor de ‘Big Three’, en nog geen klein beetje. De eerste helft ging gelijk op (46-49) maar de Pacers schakelden in de tweede helft een versnelling hoger. Vooral in het derde kwart (19-29) legde ze de basis voor hun overwinning. Alle vijf basisspelers van de Pacers scoorden in de dubbele punten, met Danny Granger als topscorer met 25 punten. De Heat konden vooral de strijd om de rebounds niet aan (33-49) en met een mindere LeBron James en een zwakke Chris Bosh, hadden ze geen verhaal tegen de degelijke Pacers.

Utah Jazz at New Jersey Nets 105-84

De Jazz brachten een bezoek aan hun voormalige point guard Deron Williams maar echt vriendelijk waren ze niet. Vooral in het tweede (34-15) en vierde kwart (33-19) waren de Jazz oppermachtig. Een sterk derde kwart (23-33) van de Nets was daarom niet goed genoeg voor de overwinning. Paul Millsap was dé man bij de Jazz met 24 punten en 13 rebounds. Deron Williams maakte slechts zeven van zijn 21 schoten en eindigde de wedstrijd met 17 punten, 11 assists en vijf balverliezen.