Pujols vindt oude vorm weer terug

Door

Het grote verhaal in de Major League van het afgelopen weekend was de terugkeer van Albert Pujols in de vorm, die we van hem de laatste tien jaar gewend zijn.

Voor het weekend stond Pujols op een slaggemiddelde van .265 met slechts 9 home runs. Voor het eerst in zijn carrière dat hij zo diep in het seizoen nog onder de 10 home runs staat.

Dit weekend zou daar echter snel verandering in komen. In de drie wedstrijden die de Cardinals van vrijdag tot zondag speelden, sloeg Pujols 6-11 met vier home runs, een double, drie keer vier wijd. Hij scoorde zeven punten en sloeg zeven punten over de plaat.

Zijn laatste twee home runs waren bovendien walk-off home runs, waarmee hij zijn St. Louis Cardinals belangrijke overwinningen bezorgde op de rivaliserende Chicago Cubs.

Zijn slaggemiddelde is inmiddels gestegen naar .278 en hij staat met 13 home runs nog maar vier homers achter National League leader Jay Bruce.

In de American League lijkt Jose Bautista een beetje afgekoeld, maar hij is nog altijd league leader met 20 home runs. In de in grootse vorm stekende Mark Teixeira heeft Bautista inmiddels een heuze achtervolger. De eerste honkman van de New York Yankees sloeg op zondag twee home runs om de Yankees naar een overwinning op de Angels te helpen en zijn seizoenstotaal naar 18 te brengen.

Foto: albert-pujols.net

Ook leuk om te lezen