March Madness: Spartans verslaan Van Wijk’s Valparaiso

Valparaiso v Michigan State

Net als vorig seizoen duurde het toernooie voorde Valparaiso Crusaders één wedstrijd. Dit jaar was Michigan State Spartans veel te sterk: … Voor Kevin van Wijk was de wedstrijd ruim vijf minuten voor tijs al voorbij. Hij haalde als eerste vijf persoonlijke fouten op tegen de Spartans.

Kevin van Wijk kon nederlaag Valparaiso niet voorkomen

In de openingsfase zag het er nog wel aardig uit voor Valparaiso. In de eerste negen minuten hielden de Crusaders Michigan State bij tot 8-8. Daarna volgde een keiharde 24-4 run voor de Spartans, dat onder de borden heerste met Nix en Payne, en van de buitenkant gevaarlijk bleef dankzij Harris en Appling. Valparaiso speelde, als het gaat om gescoorde punten, haar slechtste eerste helft van het seizoen uitgerekend op het hoogste podium. Het season low van de Crusaders na één helft was 22 punten (tegen Saint Louis), tot deze wedstrijd. Ruststand 35-18.

Topschutter Ryan Broekhoff, Australisch international, is normaal de topscorer van Valparaiso. Nu kwam hij voor rust niet verder dan 1 op 7 van het veld. Diep in de tweede helft gevolgd door zijn tweede veldscore (2-10). Voordat Van Wijk door vijf fouten definitief aan de kant moest blijven, tekende hij voor 1 punt en 7 rebounds. Michigan State Spartans speelden de wedstrijd rustig uit en wonnen uiteindelijk met 65-54. Derrick Nix was goed voor een doubl-double voor de Spartans, 21 punten, 13 rebounds. In de derde ronde speelt Michigan State Spartans tegen de winnaar van Memphis Tigers vs Saint Mary’s Gaels.