Na Staal broers nu ook Schenns herenigd

Door

Een zeer verrassende trade heeft de broers Luke en Brayden Schenn herenigd bij de Philadelphia Flyers. Vleugelaanvaller Brayden speelde al sinds afgelopen seizoen in de City of Brotherly Love, verdediger Luke verkast nu van de Toronto Maple Leafs naar Philadelphia in ruil voor de snelle winger James van Riemsdyk.

De avond van de eerste ronde van de 2012 NHL Draft was niet first overall pick Nail Yakupov het gesprek van de dag, maar de trade die Jordan Staal van de Pittsburgh Penguins geruild zag worden naar de Carolina Hurricanes, waar zijn broer Eric de aanvoerder is. Nu zijn er dus wederom twee broers samen gebracht in dezelfde ploeg en dat mag een verrassing heten. Deze trade was namelijk niet bepaald voorspeld, maar het is een logische trade voor beide teams.

Philadelphia versterkt een verdediging die door de New Jersey Devils werd ontrafeld in de playoffs en ook de gewonnen serie tegen Pittsburgh zag de verdediging er met vlagen abominabel uit. Luke Schenn is pas 22 jaar oud, maar heeft zich al bewezen als betrouwbare blueliner.

Toronto heeft juist een sterk, brede defensie en daarin veel dure salarissen en zocht een sterke aanvaller. Van Riemsdyk past in dat plaatje en is een hardwerkende Amerikaan met een neus voor de goal. Ook hij is nog jong, maar de 23-jarige aanvaller mag met 47 goals en 52 assists in 196 regular season games terugkijken op drie succesvolle jaren in Philadelphia.

Van Riemsdyk was afgelopen seizoen wel enige tijd uitgeschakeld met een gebroken voet en stelde mede daarom teleur in de playoffs. Een cynicus zal zeggen dat hij zich over zijn playoffprestaties in Toronto de komende jaren nog niet druk hoeft te maken, al lijken de Maple Leafs een goede goalie verwijderd van een plek in het naseizoen. Geruchten dat zij graag Roberto Luongo willen weghalen bij de Vancouver Canucks zijn hardnekkig.

Toronto heeft sinds de lockout in 2005 de playoffs niet meer gehaald, Philadelphia was verliezen finalist in 2010 en sneuvelde zoals gezegd dit seizoen in de tweede ronde (met 4-1) tegen New Jersey, na zelf (met 4-1) te hebben gestunt tegen Pittsburgh.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen