MLS Recap: Galaxy in één helft klaar met Vancouver

Los Angeles Galaxy steekt de laatste weken in een prima vorm. De afgelopen twee duels leverden al prima overwinningen op, vannacht werd daar tegen de Vancouver Whitecaps een derde zege aan toegevoegd. Door goals van Magee, Keane en Donovan was de ploeg van trainer Bruce Arena al in de eerste helft klaar met de Canadezen. Met de drie punten staan de Galaxy nu op de vijfde plek met twintig punten. De achterstand op koploper in de Western Conference bedraagt nog wel dertien punten.

Na een weinig spannend begin stond Beckham aan de basis van de 1-0. De Engelse middenvelder nam een strakke corner die kon worden ingekopt. Via de kluts wist keeper Joe Cannon nog redding te brengen, maar uit de rebound was Mike Magee alert.

Het doelpunt was het startsein voor meer doelpunten van de thuisploeg. Na slecht verdedigen van DeMerit had Donovan vrij baan naar het vijandelijke doel. Oog in oog met Cannon schoof de recordinternational de bal echter voorlangs. Twee minuten later was de twee goal alsnog een feit. De van het EK teruggekeerde Keane showde zijn klasse door een slalom door de zestien af te ronden met een doeltreffende schuiver.

Na zijn goal snelde de Ierse spits naar de zijlijn om een shirt aan te pakken. Hij hield het shirt met de tekst ‘RIP James Nolan’ vervolgens in de lucht. James Nolan was een Ierse supporter die op het EK in Polen vermist werd, later vonden agenten zijn lijk aan langs een kanaal. De actie van Keane zorgde voor een kippenvelwekkend applaus in het stadion.

Amper twee minuten na de aftrap had Donovan opnieuw een kans om een doelpunt te maken. Na wederom een vrije doortocht kwam hij nu dichter bij de goal. Zijn inzet schoof langs Cannon op de buitenkant van de paal.

Vijf minuten voor rust stond dezelfde Donovan aan de basis van een nieuw doelpunt. Met een mooie dieptepass stuurde hij Keane de diepte in. Die hield drie man bezig in het strafschopgebied en vond ruimte voor een stift over de keeper heen. Een van de verdedigers beroerde de poging echter met de hand, waardoor de scheidsrechter niets anders kon doen dan de bal op de stip te leggen. Donovan slaagde er nu wel in om het net te vinden.

In de tweede helft probeerde Vancouver via Sanvezzo nog wel wat terug te doen, maar verder dan twee schoten vlak naast het goal van Saunders kwam de uitploeg niet. De Galaxy geloofde het wel in de tweede helft en met het oog op komende wedstrijden speelde de ploeg het duel  rustig uit.