Cuban: ‘Paul-trade terecht afgeketst’

Door

Nog maar 15 dagen totdat het NBA-seizoen begint. Voor Mark Cuban hoogste tijd om weer ergens zijn mening over te geven. ,,De trade van Chris Paul naar de Los Angeles Lakers is terecht afgekeurd.”

Dat Cuban hiermee indirect David Stern een dikke veer geeft, zal de eigenaar van de Dallas Mavericks voor lief nemen. De miljardair heeft in zijn elfjarige bestaan als eigenaar van de Mavs meer dan 1,5 miljoen dollar boetes ontvangen van Stern en consorten, menigmaal na kritische aanmerkingen op het beleid van de bond.

Maar nu is de 53-jarige Cuban het dus eens met Stern. ,,Ik weet niet precies om welke redenen Stern de hele boel heeft doen laten afketsen, maar ik ben er in ieder geval heel erg blij mee. Dit was namelijk een zeer belangrijke boodschap tijdens de onderhandelingen gedurende de lockout. Het zou een beetje hypocriet zijn geweest om dit nu allemaal in één keer aan te schuiven,” liet hij weten in de Ben and Skin Show op ESPN Dallas.

Stern gaf donderdagnacht ‘basketbalredenen’ aan voor het afketsen van de Paul-trade naar de Lakers. Daar zit wel een verschil in met de mening van Cuban, die het meer om zakelijke redenen een verstandige beslissing vindt.

,,Gedurende de lockout hadden wij als één van de doelen om de kleinere teams een grotere kans te bieden om hun sterspelers te houden. Daar hebben we dus de regels op aangepast. Om dan in een keer de beste speler van een organisatie, die notabene wordt geleid door de NBA, van de hand te doen zou een dramatisch signaal geweest zijn.”

De afgelopen jaren probeerde Cuban tevergeefs CP3 naar Dallas te lokken. Deze commotie had hem dus ook kunnen overkomen. ,,Dan was ik zeker niet blij geweest. Maar ik zou er wel begrip voor hebben gehad, juist omdat we net uit de onderhandelingen komen. Daar heb ik heel veel begrip voor. De spelers hebben er ook bij gezeten en hebben hiermee ingestemd. Maar Chris is in de toekomst nog altijd van harte welkom bij ons in Dallas.”

Foto: Keith Allison / flickr.com

Ook leuk om te lezen