Dodgers en D-backs vliegen uit de startblokken

Door

De magie van Magic Johnson is doorgedrongen tot de dugout van de Los Angeles Dodgers. Na de sweep van de Pittsburgh Pirates zijn de Dodgers 6-1 aan het seizoen begonnen. De beste start sinds 1981.

De Arizona Diamondbacks kunnen ook spreken van een goede start. Na het verlies van eergisteren werd er gisteren weer gewonnen van de San Diego Padres voor een 5-1 start.

Dodgers
De Dodgers begonnen gisteren ijzersterk. In de eerste inning scoorden ze drie punten tegen starter Jeff Karstens, een voorsprong die niet meer weggegeven werd. RBI’s waren het voor Juan Rivera, James Loney en Juan Uribe. Dodgers’ starter Chris Capuano en de bullpen (zonder Kenley Jansen) hielden de Bucs op twee punten voor een 3-2 overwinning.

Diamondbacks
De D-backs wonnen met 3-1, mede dankzij starter Ian Kennedy, die alleen in de eerste inning een punt opgaf via een RBI van Will Venable. De D-backs scoorden drie punten door een solo-homerun van outfielder Chris Young (foto) en RBI’s van Jason Kubel en Aaron Hill.

Voorsprong
De Dodgers en de D-Backs hebben nu al een kleine voorsprong opgebouwd op de rest van de divisie. De concurrenten in de NL West, de Colorado Rockies, San Francisco Giants en San Diego Padres, wisten tot nu toe slechts twee wedstrijden te winnen. Met wedstrijden tegen de Padres en de Rockies op het programma hebben de Dodgers en Diamondbacks nu een kan om meteen een gat te slaan.

Andere uitslagen:
Milwaukee Brewers – Chicago Cubs 0-8
San Francisco Giants – Colorado Rockies 4-2
Miami Marlins – Philadelphia Phillies 1-3

Zie voor de andere uitslagen van donderdag: Twins verslaan Angels in krankzinnige wedstrijd

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen