Phillies: wie speelt er op 3?

Door

Charlie Manuel is er klaarblijkelijk nog niet over uit wie er op het eerste honk moet spelen. Als een ware Mourinho hanteert hij tot nu toe een roulatiesysteem. In de eerste zes potjes zette hij al vier verschillende Phillies in. Wat is er aan de hand?

Hopeloos

Honkbal is traditie en traditiegetrouw wisselen managers spelers niet zo snel. En al zeker niet in het infield. Immers in Spring Training moeten de honkballers zich bewijzen en worden basisplaatsen verdiend. Pas als spelers op de disablied list staan of hopeloos uit vorm zijn volgen aanpassingen.

Maar Manuel zit op de 3-positie met z’n handen in z’n grijze haardos. Zes jaar lang was Ryan Howard de rots in de branding op het eerste honk. De slugger is echter nog herstellende van een achillesblessure die hij vorig jaar oktober in de laatste wedstrijd van het seizoen opliep. En nu?

Prikkelen

Nou, Manuel laat het principe honkvast los. Dat blijkt wel, want inmiddels konden Ty Wigginton, Laynce Nix, Jim Thome en John Mayberry rekenen op een plek in de lineup op de 3. De manager van Philadelphia speelt nu met de aspecten wie is hot, hoe blijf ik mijn spelers prikkelen en wie heeft de beste kans goed te presteren tegen de startend werper.

,,Ik probeer aan te voelen wat voor ons de beste lineup is. Dat is moeilijk”, aldus de Phillies-coach. ,,Als je hot bent, dan speel je. Degene die de bal goed weet te raken, verdient te spelen. Ik denk dat spelers dat wel begrijpen. Zo kijk ik er tegenaan. Als je slaat en je raakt ze goed, dan sta je erin.”

No-brainer

Momenteel bezorgt deze positie Manuel overwerk. Waar het jarenlang een no-brainer was voor hem is hij nu steeds aan het puzzelen wie het meest geschikt is in de eerstvolgende game. Dat zorgt voor een concurrentiestrijd en vraagt veel van zijn mensen, al valt dat laatste volgens Wigginton wel mee.

,,Het is ons werk om hier iedere dag te komen, wat jouw rol ook is. Verwacht dat je speelt, verschijn op je werk en wees klaar om te spelen.. Het is Charlie’s werk om de lineup te bepalen, het is ons werk om klaar te zijn”, meldt Wigginton.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen