Bird en Magic bij David Letterman

Door

 

Larry Bird en Magic Johnson. Elke NBA-fan heeft wel één of ander hoogtepunt van de supersterren in zijn of haar geheugen opgeslagen. De heren maakten van de NBA een immens populaire sport, één die bovendien eindelijk winstgevend werd. Ze kwamen deze week samen op de koffie bij een dolgelukkige David Letterman voor de promotie van hun show op Broadway.

Een aantal maanden geleden werd bekend dat het verhaal van Larry Bird en Magic Johnson vertaald ging worden in een toneelstuk op het befaamde Broadway in New York.(Lees hier). Nu het stuk zijn première heeft gemaakt werden de beide ‘hoofdrolspelers’ uitgenodigd door David Letterman in de ‘Late Show’. Er werd nauwelijks over het stuk zelf gesproken. Niet zo lang terug maakte televisiezender HBO namelijk een documentaire over het verhaal van Bird &  Magic (Bekijk docu). Letterman ging dan ook vooral in op dit verhaal.

Het interview is een mooi eerbetoon aan de voormalige supersterren van de NBA en toont ook het verschil tussen beide. Magic lacht constant en komt altijd goed uit zijn woorden, terwijl Bird het allemaal wat serieuzer oppakt en, natuurlijk, niet zo vocaal is…hoewel hij erg droge humor kan verkopen.

De beste?

Het mooiste stukje is wanneer Letterman doodserieus zegt: “Laten we alles vergeten: de statistieken, de vriendschap, hoe alles zich ontwikkelde, de teams… Geloof jij nu, in je hart, dat jij de betere speler bent?” Bird: “Ik heb altijd gezegd dat ik enkel rekening houdt met succes en hij heeft meer titels gewonnen, dus geef ik hem het voordeel.” Waarop Magic reageert: “Ik heb altijd gezegd dat Larry de betere speler was. Hij kon meer, zoals schieten vanaf de driepuntlijn. Maar aan het einde van de dag maakt het voor ons echt niets uit. Voor mij is belangrijk dat ik tegen de beste heb kunnen spelen, dat ik Larry als man heb leren kennen en dat we zo’n mooie vriendschap hebben.”

Deze antwoorden getuigen van een ongelooflijk respect ten opzichte van elkaar en het is typisch voor de relatie die deze legendes met elkaar hebben. Wie het hele interview wil bekijken, check de volgende clip:

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen