NBA stuurt Knicks en Pistons naar Londen

Door

De NBA stuurt New York Knicks en Detroit Pistons komend seizoen voor een competitieduel naar Londen. De wedstrijd staat op 17 januari op het programma in de O2 Arena. Het is de derde keer in de historie dat een wedstrijd in het regulier seizoen buiten Noord-Amerika wordt afgewerkt. Vorig jaar maart speelden New Jersey Nets en Toronto Raptors twee volledig uitverkochte duels, beiden gewonnen door de Nets, in de Britse hoofdstad.

Door de lock-out was er afgelopen seizoen geen tijd om wedstrijden in te plannen buiten Noord-Amerika, maar nu pakt de NBA de globalisering van de league weer op. “Londen was deze zomer het epicentrum van de sportwereld en de Olympische Spelen waren een geweldige promotie voor basketbal”, stelde NBA-president David Stern in een verklaring. “Het is geweldig dat historische clubs als drievoudig kampioen Pistons en tweevoudig kampioen Knicks daar een duel spelen.”

De NBA doet in de pre-season Europa ook al aan. Morgen speelt Boston Celtics de eerste wedstrijd van het seizoen in Istanbul, waarna Dirk Nowitzki met zijn Dallas Mavericks zaterdag in Berlijn aantreedt. Zondag zijn de Celtics dan weer te zien in Milaan en dinsdag reizen de Mavs naar Barcelona. Ook China wordt aangedaan en met twee duels tussen Miami Heat en Los Angeles Clippers in Beijing (11 oktober) en Shanghai (14 oktober).

Ook leuk om te lezen