NFL Power Rankings: Week 4 – Bears defense maakt indruk

Door

Iedereen heeft een mening en iedereen weet het beter. Wij pretenderen het niet beter te weten dan gerenommeerde sites als NFL.com en ESPN.com, maar toch geven wij graag onze  kijk op de zaken. Daarom presenteren we elke week de Sport Amerika NFL Power Rankings. Ben jij het er niet mee eens en wil jij je mening laten horen reageer dan via twitter #sportam en Facebook.

J.J. Watt1. Houston Texans (4-0): Ook deze week op nummer één. De Texans scoren per wedstrijd gemiddeld 17,5 punten meer dan hun tegenstanders.

2. Atlanta Falcons (4-0): De Falcons waren zondag het eerste team in twintig jaar dat een NFL- wedstrijd wist te winnen met een game-winning drive van binnen hun eigen 5-yard line en zonder timeouts.

3. San Francisco 49ers (3-1): De 49ers maakten deze week met hun shutout van de New York Jets meer indruk dan de Baltimore Ravens en de Arizona Cardinals, die met veel meer moeite wonnen.

Larry Fitzgerald4. Arizona Cardinals (4-0): Het was niet makkelijk tegen de Dolphins, maar de Cardinals wonnen wel weer. Kevin Kolb lijkt eindelijk te bewijzen waarom Arizona hem een contract van vijf jaar en 63,5 miljoen dollar gaf.

5. Baltimore Ravens (3-1): Vijfde in points per game en vierde in total passing yards. De Ravens offense heeft de smaak te pakken.

6. New England Patriots (2-2): De Pats hadden in de wedstrijd tegen de Bills twee spelers met meer dan honderd receiving yards en twee spelers met meer dan honderd rushing yards. Pas één keer eerder in de geschiedenis van de NFL wist een team dat te bereiken.

7. Chicago Bears (3-1): Met elf interceptions in vier wedstrijden staat de Bears defense eerste in de NFL. De offense met nieuwe aanwinst Brandon Marshall, zevende in receiving yards, begint ook steeds beter te draaien.

8. Philadelphia Eagles (3-1): Drie overwinningen met een marge van in totaal vier punten. Het lijkt geen basis om op voort te borduren, maar ze tellen alle drie natuurlijk wel. Belangrijk voor de Eagles was dat Michael Vick geen enkele turnover had in het gewonnen duel met de Giants.

Aaron Rodgers9. Green Bay Packers (2-2): De Packers scoorden tot nu toe slechts 21,3 punten per wedstrijd en kregen 20,3 punten tegen, dat zal dus beter moeten om de strijd met de Bears en Vikings aan te gaan in de divisie.

10. Minnesota Vikings (3-1): Na de winst op de 49ers werden nu de Lions verslagen. De Vikings defense is zevende in de league met achttien toegestane punten per wedstrijd.

11. Cincinnati Bengals (3-1): Cincinnati verloor alleen van de Baltimore Ravens en heeft met A.J. Green een elite receiver in huis. Van de volgende vijf wedstrijden spelen de Bengals er vier in eigen huis.

12. New York Giants (2-2): De Giants verloren van de Eagles door de gemiste field goal van Lawrence Tynes. Tom Coughlins team weet echter als geen ander dat het er in januari pas echt om gaat.

13. San Diego Chargers (3-1): De Chargers zijn 3-1, maar de Chiefs maakten het ze deze week wel erg gemakkelijk. Vorig seizoen waren ze ook 4-1, voordat ze zes duels op rij verloren. Met het uitduel met de zo langzamerhand wanhopig wordende Saints voor de boeg zullen de Chargers dus op hun hoede moeten zijn.

Peyton Manning14. Denver Broncos (2-2): Het pak slaag dat de Broncos de Raiders zondag gaven kwam precies op het goede moment. Zondag staat in New England misschien wel voor het laatst het duel tussen Manning en Brady op het programma.

15. Dallas Cowboys (2-2): Cowboys fans kregen zondag weer eens de ’Bad Romo’ te zien. Met een quarterback die vijf interceptions in een wedstrijd gooit wordt het voor elk team moeilijk om te winnen. Dallas kan de bye week goed gebruiken om hun offense weer op orde te krijgen.

16. Seattle Seahawks (2-2): Met de defense en de running game van de Seahawks zit het wel goed, de passing game laat echter nog wel wat te wensen over. Seattle gooide in vier wedstrijden maar honderd keer de bal en verzamelde daarmee slechts 594 passing yards.

17. Pittsburgh Steelers (1-2): De bye in week vier kwam de Steelers wel goed gezien de blessures in de defense. Pittsburgh won de laatste vier wedstrijden die na hun bye week werden gespeeld.

Danny Amendola18. St. Louis Rams (2-2) Jeff Fisher lijkt zijn ploeg al aardig op de rails te krijgen. Een rookie kicker zoals Greg Zuerlein die de bal vanaf zestig yards nog met gemak tussen de palen schiet is ook mooi meegenomen.

19. Washington Redskins (2-2): Washington scoort per wedstrijd 30,8 punten en staat de tegenstander ook 30,8 punten per duel toe, geen wonder dus dat de Redskins een 2-2 record hebben.

20. Buffalo Bills (2-2): Zei ik vorige week dat Fitzpatrick wat zuiniger op de bal werd, tegen de Patriots gooide hij zomaar weer vier interceptions. Mede dankzij de vele turnovers van de offense weet de dure defense ook niemand te stoppen. De Bills staan meer dan bijna 33 punten en meer dan 405 yards per wedstrijd toe aan hun tegenstanders.

21. New York Jets (2-2): De Jets weten met minder dan vijftig procent van hun passes een receiver te vinden en zijn achtentwintigste in de league in offensive yards. Nu, na Darrelle Revis, ook Santonio Holmes lange tijd is uitgeschakeld, lijkt de kans groot dat het opnieuw een mislukt seizoen wordt voor de Jets.

22. Detroit Lions (1-3): De Lions leiden de league in passing met 1354 yards per wedstrijd, maar wonnen toch pas één duel. Het grootste probleem ligt bij de special teams die in de laatste twee duels vier return touchdowns om de oren kregen.

Cam Newton23. Carolina Panthers (1-3): Het is misschien nog te vroeg om over een ‘sophomore slump’ te praten, maar Cam Newton maakt tot nu toe minder indruk dan vorig seizoen. De cruciale fumble in het vierde kwart tegen de Falcons was illustrerend voor zijn mindere vorm.

24. Tampa Bay Buccaneers (1-3): Met 1-3 is het begin van het teleurstellend voor de Buccaneers en hun nieuwe coach Greg Schiano. Thuisduels tegen achtereenvolgens de Chiefs en de Saints geven toch nog enige hoop op een .500 record na zes wedstrijden.

25. Miami Dolphins (1-3): Miami verloor weliswaar van de Cardinals, maar had ook break out performances van Brian Hartline en Ryan Tannehill. De laatste brak zelfs het Dolphins rookie record van legende Dan Marino met 431 passing yards.

26. New Orleans Saints (0-4): Nog steeds geen overwinning voor de Saints. De defense is duidelijk het probleem, 32,5 punten tegen per duel. Offensief zijn de Saints tweede in passing yards met 1350 en derde in passing touchdowns met tien.

27. Kansas City Chiefs (1-3): De Chiefs gaven in het duel tegen de Chargers maar liefst zes keer de bal weg. Zelfs Jamaal Charles deelde in de malaise met twee fumbles. Kansas City heeft in vier wedstrijden al vijftien turnovers, acht fumbles en zeven interceptions, en gaat zo dus weinig wedstrijden winnen.

28. Jacksonville Jaguars (1-3): Blaine Gabbert wist in het duel met de Bengals voor de veertiende keer in achttien duels als basisspeler niet meer dan 200 passing yards te verzamelen. De Jaguars hebben geduld met de sophomore quarterback, maar dat geduld zal een keer opraken.

29. Indianapolis Colts (1-2) Tijdens hun bye week hadden de Colts wel iets anders aan hun hoofd dan het winnen van football games. Het nieuws dat bij coach Chuck Pagano leukemie werd geconstateerd plaats het belang van football natuurlijk in een heel ander licht.

Darren McFadden30. Oakland Raiders (1-3) Na de knappe winst op de Steelers, bakten de Raiders er in Denver helemaal niks van. Ondanks de aanwezigheid van Darren McFadden staat Oakland opvallend genoeg laatste in rushing met slechts 60,8 rushings yards per duel.

31. Tennessee Titans (1-3): De Titans defense is hopeloos en krijgt 37,8 punten tegen per duel, laatste in de NFL.

32. Cleveland Browns (0-4) Brandon Weeden liet goede dingen zien tegen de Ravens, maar kon Cleveland uiteindelijk toch niet naar hun eerste winst leiden. De Browns zijn samen met de Saints de enige ploeg die nog niet gewonnen heeft.

Ook leuk om te lezen