Zware blessure Chris Johnson, die van Gronk valt mee

Door

New York Jets v Tennessee TitansHij was een goede kandidaat voor de Comeback Player of the Year. Tot dit weekend. Tijdens de zwaarbevochten overwinning van de Arizona Cardinals op de San Francisco 49ers moest Chris Johnson na drie kwarten de wedstrijd verlaten met een gebroken scheenbeen. De kans is nu levensgroot dat de running back de rest van het seizoen zal moeten missen. De 30-jarige tailback is één van de verrassingen van dit seizoen en noteerde al 1268 yards from scrimmage. Geen groot probleem zou je wellicht denken; de Cards hebben toch nog Andre Ellington achter de hand? Hij verving Johnson, maar liep al snel tegen een vervelende teenblessure op.

David Johnson
Arizona zal nu moeten terugvallen op derde ronde draftkeuze David Johnson, die aan het begin van dit seizoen in de eerste twee wedstrijden scoorde via de run, pass én kick return. Dat had nog nooit een speler in de NFL gepresteerd. Bij de Cardinals lijken de puzzelstukjes dit seizoen in elkaar te vallen en als alleen een andere voornaam het grootste probleem is zal het team van coach Bruce Arians de divisie waarschijnlijk wel gaan winnen.

Gronkowski
Een andere blessure die veelbesproken was, was die van Rob Gronkowski. Op het licht besneeuwde veld in Denver leek het alsof een pittige knieblessure een einde zou maken aan het seizoen van de New England Patriots tight end. Naar nu blijkt is er sprake van een verrekking en mist Gronk slechts één wedstrijd. De in New England gevierde drievoudig Pro Bowler kan voor de Pats het verschil betekenen tussen wel of geen hoofdprijs.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen