NBA Plays-off: Uitslag 1e ronde Rik Smits Behind The Back

Door

In totaal 64 plays verspreid over vier divisies. In de komende weken gaat SportAmerika op zoek naar de beste play van het seizoen 2012-2013. Jij bepaalt uiteindelijk wie er doorgaat naar de volgende ronde. Stem nu en laat horen waarom jij vindt dat juist deze play naar de volgende ronde moet. De eerste editie van de SportAm Plays-off. Vandaag: uitslagen eerste ronde in de Rik Smits Behind The Back Division.

Rik Smits behind the back

#1 Westbrook vs. Golden State Warriors (Won 1e ronde met 67% tegen 33%)

Als de spelers van OKC deze play nog eens terugzien, is de pijn van het gemis van Westbrook des te groter. Zijn energie is onovertroffen.

vs.

#9 Deng achteruitpass (Won 1e ronde met 57% tegen 43%)

Nog een geblesseerde speler. Weliswaar met ogen in zijn achterhoofd.

—–

#12 Shumpert kick assist. (Won 1e ronde met 56% tegen 44%)

Upset!!! Is dit niet een voetfout? Een van de meest bizarre passes van het afgelopen seizoen.

vs.

#4 Anderson ‘Birdman’ blok (Won 1e ronde met 76% tegen 24%)

Terechte afgetekende zege. Wie stopt de Birdman? De perfecte role player in Miami en gevaarlijke outsider in de plays-off.

—–

#3 Darren Collison crazy driepunter (Won 1e ronde met 62% tegen 38%)

Alleen om deze reden al is het jammer dat de Mavs niet in de play-offs stonden (de andere is de afwezigheid van Dirk Nowitzki).

vs.

#6 Durant up & under (Won 1e ronde met 76% tegen 24%)

Een zege waar niets op af te dingen valt. Durant verliest niet in de eerste ronde en al helemaal niet van een voor Globetrotter spelende center uit Spanje. Kans-loos.

—–

#2 Griffin blokt D-Will (Won 1e ronde met 76% tegen 24%)

Blokken? Blokken? Dit is geen blok, dit is iemand de grond in stampen. Meest weergaloze verdedigende moment van afgelopen seizoen (arbitrair!). Favoriet!

vs.

#10 Bledsoe blokt Wade (Won 1e ronde met 53% tegen 47%)

Wow. Upset!! De half court buzzer beater van Jack en de geweldige viering daarvan erna met teamgenoten legt het net af tegen Bledsoe die ‘de best blokkende guard all-time’ Wade een koekje van eigen deeg geeft.

De eerste ronde zit erop! Morgen gaat de tweede ronde van start. De volgende ronde van de Rik Smits Behind The Back Division vindt op donderdag en vrijdag 16 en 17 mei  plaats. Dus houdt de site in de gaten! Tot die tijd kun je alle plays en resultaten nog eens rustig terugkijken, dat kan hier.

Ook leuk om te lezen