Giannis behaalt mijlpaal, Rockets kennen weinig moeite met Warriors

Door

Het NBA-seizoen 2019-20 is begonnen en natuurlijk houden wij bijna dagelijks de resultaten en de ontwikkelingen bij. Afgelopen nacht versloegen de Bucks de Clippers terwijl Giannis Antetokounmpo een mooie mijlpaal behaalde. De Rockets wonnen verder ruim van de Warriors. 


WOENSDAG 6 NOVEMBER


VOORPROEFJE NBA FINALS?

De Milwaukee Bucks hadden het grootste deel van de wedstrijd de controle. Giannis Antetokounmpo was niet te stoppen door de Los Angeles Clippers, die zonder Kawhi Leonard speelden. Lou Williams begon in de basis bij de Clippers en was samen met Montrezl Harrell de topscorer van zijn ploeg. Beide spelers maakten 34 punten.

The Greek Freak was de baas van de wedstrijd met zijn 38 punten, 16 rebounds en negen assists. Ook was Antetokounmpo goed voor twee blocks en twee steals. Dankzij deze geweldige prestatie is hij de eerste speler in NBA geschiedenis met minimaal 200 punten, 100 rebounds en 50 assists na de eerste acht wedstrijden van het seizoen.

Het meest opvallende moment van de wedstrijd werd veroorzaakt door Eric Bledsoe. Hij kreeg de bal van de scheidsrechten langs de kant om de bal weer in het spel te brengen. Dat mag echter alleen met een pass en dat werd even vergeten door Bledsoe. Zie het filmpje hieronder voor het moment:

 

De Bucks wonnen uiteindelijk met 129 – 124 van de Kawhi-loze Clippers. Leonard zat aan de kant vanwege load-management. Ook is Paul George nog steeds niet terug van zijn blessure. Als PG13 en The Klaw spelen, dan zijn de Clippers een van de favorieten voor de titel. Ook de Bucks worden als grote kanshebbers gezien. Met name in hun Eastern Conference hebben ze een van de sterkste ploegen. Deze twee ploegen zouden elkaar dus wel eens kunnen treffen in de NBA Finals van 2020.

 

WARRIORS GEEN PARTIJ VOOR ROCKETS

Van alle 12 Warriors-spelers die vorig jaar in de Conference Semifinals tegen de Rockets punten hebben gemaakt, speelden er afgelopen nacht niet één. De Golden State Warriors hadden dus een vreemdelingen legioen opgesteld tegen de Houston Rockets. Namen als Eric Paschall en Ky Bowman klinken niet bekend bij een hoop NBA-fans. Glen Robinson III is vanwege de dunk contest wel een stuk bekender maar hij ook is geen sterspeler.

Desondanks leken de Warriors in de eerste helft niet kansloos. De tweede helft was echter een ander verhaal. Toen hebben de Rockets meer dan eens met minimaal 20 punten voor gestaan.

James Harden was de topscorer van de Rockets met 36 punten. Dat is geen verrassing, aangezien hij maar liefst 16 keer van achter de driepuntlijn schoot. Daarvan maakte The Beard er zes. House Jr. deed dat toch iets efficiënter. Hij maakte vijf driepunters uit zes pogingen. House Jr. was goed voor 17 punten.

Uiteraard was Russell Westbrook ook aanwezig. Hij was goed voor 18 punten, acht rebounds en zes assists. Ook Capela en Tucker scoorden in dubbele cijfers. Daarmee hebben alle basisspelers van de Rockets minimaal 10 punten gemaakt. Zo wonnen ze uiteindelijk met maar liefst 129 – 112 van de Warriors. Het was wel nog even schrikken voor Houston, aangezien Westbrook het veld eerder verliet met last aan zijn knie na een botsing. Het lijkt mee te vallen, al kwam Westbrook niet meer terug in de wedstrijd.

 

OVERIGE UITSLAGEN

Knicks – Pistons: 102-122

Wizards – Pacers: 106 – 121

Bulls – Hawks: 113 – 93

Kings – Raptors: 120 – 124

Timberwolves – Grizzlies: 121 – 137

Magic – Mavericks: 106 – 107

76ers – Jazz: 104 – 106


DINSDAG 5 NOVEMBER (KORT)


Dinsdag behandelen we even in het kort omdat er gister geen recap op de site verscheen.

  • De Hornets wonnen van de Pacers in een spannende wedstrijd die pas in overtime werd beslist: 120 – 122.
  • De Lakers wonnen met 118 – 112 van de Bulls en Los Angeles staat daarmee op 6-1. Dat is de beste start van het seizoen sinds 2011.
  • De Nuggets winnen ruim van Heat met 89 – 109.
  • De Magic gingen onderuit tegen de Thunder met 94 – 102.
  • De Hawks verassen de Spurs en winnen met 100 – 108.
  • De Celtics zijn goed begonnen aan het seizoen en staan dankzij de 119 – 113 overwinning tegen de Cavaliers nu op 5-1.

Ook leuk om te lezen