Uitblinker Henry bezorgt Red Bulls zege

Philadelphia Union v New York Red BullsDe New York Red Bulls hebben gisteren de topper in de Eastern Conference weten te winnen. In de Red Bull Arena was koploper qua verliespunten Montreal Impact de tegenstander. Sterspeler Thierry Henry bezorgde de thuisploeg hoogstpersoonlijk de belangrijke overwinning door twee keer doel te treffen. In de blessuretijd deed Marco di Vaio nog iets terug voor Montreal: 2-1.

New York en Montreal begonnen met een gelijk aantal punten aan de wedstrijd, alleen had Montreal nog twee wedstrijden tegoed. Montreal was dan ook letterlijk gekomen om de koppositie te verdedigen en trad aan in een 4-1-4-1 formatie. Het initiatief lag dan ook bij de thuisploeg, dat in de beginfase een goede kans miste om op voorsprong te komen, toen Henry de bal rakelings naast krulde.

Na het offensief in de beginfase kroop Montreal uit haar schulp en was het zelfs dichtbij de openingstreffer namens Sanna Nyassi. De wedstrijd was meer in balans, maar op slag van rust kwam de thuisploeg toch op voorsprong; de inzet van Eric Alexander belandde op de paal, waarna invaller Espindola Henry makkelijk kon laten afronden.

In de tweede helft moest Montreal meer op de aanval gaan spelen, maar dit resulteerde vooral in meer ruimte voor de thuisploeg, die er enkele keren dreigend uitkwamen. Montreal kon New York niet onder druk zetten en zo sleepte de wedstrijd zich voort richting het hoogtepunt van de wedstrijd, dat kwam van de voet van Thierry Henry, hij wist namelijk de wedstrijd op bijzonder fraaie wijze te beslissen. Na een doorgekopte corner van Juninho belandde de bal achter de Franse topspits, die geweldig afrondde met een bicycle kick, check deze zeker even in de samenvatting.

Na deze goal van Henry was de wedstrijd beslist en kon Marco di Vaio in de blessuretijd nog scoren voor de bezoekers. De zege van de Red Bulls kwam echter niet meer in gevaar. Door de winst bezet New York nu samen met Houston de koppositie in de Eastern Conference, al heeft Montreal nog altijd minder verliespunten dan beide teams.

D.C. United – Houston Dynamo, 0-4

New England Revolution – Real Salt Lake, 1-2

Sporting Kansas City – Seattle Sounders, 0-1

FC Dallas – Portland Timbers, 1-1

San Jose Earthquakes – Toronto FC, 2-1