D.C. United koploper na overwinning op Orlando City

Chris-Rolfe-(DC-United)-celebrates-the-winning-goal-in-DCvORL
D.C United heeft de koppositie van de Supporters’ Shield en de Eastern Conference gepakt na een moeizame wedstrijd tegen Orlando City: 2-1.

Rookie Larin weer trefzeker

Cyle Larin is zijn eerste seizoen in de MLS goed begonnen. De Canadese spits die in de 2015 MLS Superdraft als eerste werd gedraft door Orlando City speelde zijn vijfde wedstrijd in de basis en opende in de elfde minuut de score met zijn derde goal voor Orlando.

In een rommelige aanval kreeg Larin de bal uit het niets op de zestien meter voor zijn voeten, hij twijfelde niet en ronde goed af.

Invallers keren de wedstrijd om voor D.C. United

In de eerste helft had D.C. weinig te vertellen. Twee ongevaarlijke schoten op goal in de eerste tien minuten was het enige dat ze konden creëren. Orlando kwam na de openingsgoal ook niet vaak dichtbij het doel van D.C. keeper Bill Hamid, maar het verdedigde sterk en maakte weinig fouten.

Door het drukke schema van D.C. United (drie wedstrijden in een week) zag coach Ben Olson zich genoodzaakt om Chris Rolfe rust te geven. De aanvaller die het seizoen goed is begonnen was een groot gemis in de eerste helft. Zijn vervanger Luis Silva speelde een zwakke wedstrijd en werd in de 54e minuut gewisseld voor Rolfe.

Samen met de invallers Miguel Aguillar en Jairo Arrieta had Chris Rolfe een positieve impact op de wedstrijd voor D.C. United. In de 68e minuut zette Aguillar de middenvelder Nick Deleon een-op-een met de keeper, maar hij faalde te scoren. Een minuut later was het wel raak, uit een lange vrije trap kopte verdediger Opara de bal onhoudbaar in de rechterhoek.

D.C. United beloonde zichzelf voor het goede spel in de tweede helft. Tien minuten na de gelijkmaker gaf Arrieta vanaf rechts voor en Chris Rolfe ronde perfect af.

De goede serie van acht ongeslagen wedstrijden zet D.C. United bovenaan in de Supporters’ Shield en de Eastern Conference. Orlando blijft worstelen in haar eerste seizoen in de MLS: met twee zeges in tien wedstrijden staan ze zeventiende in de Supporters’ Shield en zevende in de Eastern Conference.