Grizzlies verslaan Rockets ondanks record Parsons

Sacramento Kings v Houston RocketsCourtney Lee voelt zich thuis in Memphis. Hij scoorde negentien punten in de 88-87 overwinning op de Houston Rockets en de Grizzlies hebben nu een 6-2 record sinds de Lee/Bayless-trade. De overwinning vergalde echter een fantastische avond van Rockets’ Chandler Parsons die tien driepunters raakte in de tweede helft. Een NBA-record.

“Mijn lichaam was eigenlijk verlamd. Zo’n gevoel heb ik nog nooit gehad op het veld”, zei Parsons over zijn optreden in de tweede helft. “Toch is het frustrerend. Uiteindelijk wil je toch de wedstrijd winnen.”

Tip-Off
#PaulStar. De kersverse starter van Eastern Conferece All-Stars scoorde acht van zijn 36 punten in overtime en leidde de Indiana Pacers naar een 116-111 overwinning op de Sacramento Kings. De Pacers kwamen terug van een achterstand van zeventien punten en het was George die met een 103-99 stand op het scorebord een verlenging forceerde dankzij een 4-point play.

835254967

De Kings speelden zonder de vaste krachten DeMarcus Cousins en Rudy Gay. Isaiah Thomas en Marcus Thornton stonden op en scoorden 80 van de 111 punten. Thornton raakte zeven driepunters voor een career-high 42 punten. Voor aanvang van de wedstrijd wist hij dit seizoen nog niet meer dan 24 te scoren in een wedstrijd.

Het slotakkoord is echter voor Paul George.

835258180

Three Point Play

• Het is dan eindelijk gelukt. Na een 0-11 record in wedstrijden die beslist worden in vier punten of minder, klopten de Minnesota Timberwolves de Golden State Warriors met één punt verschil: 121-120. Kevin Martin was met nog ruim acht seconden op de klok verantwoordelijk voor de game-winner. Stephen Curry (33 punten) passeerde voor de twaalfde keer dit seizoen de grens van 20 punten en tien assists, waaronder deze bomb van de parkeerplaats in Oakland.

835240719

• Op de avond dat Carmelo Anthony een record vestigde door 62 punten te scoren, zat Kevin Durant aan de kant. De schouder van de Slim Reaper had rust nodig, ook niet gek na een reeks van 48, 30, 33, 37, 36, 54, 30, 46 en 36 punten. Zonder Durant wisten de Oklahoma City Thunder evengoed de Boston Celtics te verslaan: 101-83.
  • Mirza Teletovic scoorde 24 van zijn 34 punten in het tweede kwart en de Brooklyn Nets versloegen de Dallas Mavericks (107-106) voor de negende overwinning in de laatste tien wedstrijden. Next stop: Boston Celtics in de TD Garden. Ongetwijfeld een emotionele avond voor ex-Celtics Paul Pierce en Kevin Garnett.