Alex Edler blijft in Vancouver

Door

Vancouver Canucks v Anaheim Ducks

De Zweedse verdediger Alex Edler en zijn ploeg de Vancouver Canucks zijn een nieuwe deal overeengekomen. Edler blijft de komende zes jaar bij de Canadese titelfavoriet spelen voor een totaal salaris van 30 miljoen dollar.

Zijn jaarlijke cap hit van 5 miljoen dollar is daarmee alleszins redelijk en gaat als voorbeeld dienen voor vele verdedigers die binnenkort een nieuwe deal moeten krijgen. Zeker omdat Edler tot de beste spelers op zijn positie en de kandidaten voor de Norris Trophy (beste verdediger) behoort.

Afgelopen seizoen scoorde de 26-jarige Zweed elf doelpunten en schreef hij liefst 38 assists bij in 82 wedstrijden met de Canucks. Cijfers die goed passen bij zijn jaarlijks toenemende productie en die na de rugoperatie van het seizoen ervoor ook voor enige geruststelling zullen hebben gezorgd.

Alex Edler speelde in zijn NHL-carriere vooralsnog alleen voor de Vancouver Canucks, die hem in 2004 als 91ste overall draften als speler van het Zweedse Jämtlands HF. Hij maakte kort daarna de overstap naar het jeugdteam van topploeg Modo Hockey, om uiteindelijk via twee jaar in Kelowna (WHL) en Manitoba (AHL) de National Hockey League te bereiken.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen