Durant scoort een career-high tegen Mavs

1recap1

Oklahoma City Thunder @ Dallas Mavericks, 117-114 OT

De Dallas Mavericks ontvingen vrijdagavond de Oklahoma City Thunder. Het was voor het eerst sinds de play-off serie van afgelopen voorjaar dat de twee elkaar op Texaanse bodem troffen. Destijds versloeg de Thunder de verdedigend kampioen met maar liefst 4-0. De Mavs hadden dus wat recht te zetten en dat was ze aan te zien.

De Thunder kan echter elke wedstrijd leunen op de aanvallende kwaliteiten van sterspelers Kevin Durant en Russell Westbrook, die samen gemiddeld 51 punten per wedstrijd scoren. En ook vandaag lieten de spelers meer dan eens hun talent zien. Halverwege had het duo al 31 punten en in het derde kwart kwamen beide heren nog beter in hun spel. Enkele driepunters van Durant zorgden voor een comfortabele voorsprong.

De Mavs lieten het er echter niet bij zitten en onder aanvoering van Vince Carter verdween de voorsprong als sneeuw voor de zon en met nog vijf minuten te spelen zette Dirk Nowitzki zelfs voor een voorsprong. Durant reageerde echter adequaat en de overwinning leek binnen, ware het echt niet dat in de laatste halve minuut eerst Carter het publiek op de banken kreeg met een spectaculaire dunk op Serge Ibaka en vervolgens O.J. Mayo voor overtime zorgde met een driepunter in de slotseconden.

Durant nam echter dezelfde flow uit het laatste kwart met zich mee in overtime en dan zijn hij en de Thunder haast onmogelijk af te stoppen. De drievoudig topscorer van de NBA had aan het einde van de avond maar liefst 52 punten achter zijn naam staan. Dat is een persoonlijk record voor de ster, die al zijn 21 vrije worpen benutte. Maar misschien wel belangrijker voor Durant was de eindstand: 117 – 114 in het voordeel van de Thunder.

Chicago Bulls @ Boston Celtics, 100-99 OT

Het mooiste affiche van de avond was het duel tussen de Boston Celtics en de Chicago Bulls en de twee maakten er een mooie pot van. Rajon Rondo, de startende point guard in de All-star game later dit jaar, maakte een gedreven indruk. De Bulls missen nog steeds hun ster Derrick Rose en daar maakte Rondo goed gebruik van. Hij scoorde een voor hem onnatuurlijk hoog aantal van 30 punten. En hoewel het er lang goed uitzag voor de Celtics was het niet genoeg. Met nog twee seconden op de klok zorgde Kirk Heinrich voor overtime, waarin nota bene Marco Belinelli met een fadeaway het lot bezegelde.

Toronto Raptors @ Philidelphia 76ers, 101-108 OT

Naast de bovenstaande wedstrijden werd ook dit duel pas in overtime beslist. De Raptors gingen goed van start, mede door vier rake driepunten van Terrence Ross, een atletische rookie die steeds vaker laat zien waarom hij zijn achtste pick verdiend. Onder aanvoering van Jrue Holiday zetten de 76ers in de tweede helft de achtervolging met succes in. Een gat van negentien punten wordt ongedaan gemaakt en in overtime is het de opgebloeide Holiday die de wedstrijd binnenhaalt. Hij scoort maar liefst alle twaalf punten in overtime en evenaarde zijn career-high van 34 punten en had daarnaast 14 assists.

Golden State Warriors @ San Antonio Spurs, 88-95

De Spurs won al 27 maal op een rij van de Warriors en maakte daar vrijdag 28 van. Het waren de usual suspects Tony Parker en Tim Duncan die het team op sleeptouw namen. Ze scoorden respectievelijk 25 en 24 punten. Bij de Warriors werd de geblesseerde Stephen Curry gemist, hoewel zijn vervanger Jarrett Jack het goed deed met 20 punten en 10 assist.

Atlanta Hawks @ Brooklyn Nets, 89-94

Het kan het soms snel verkeren in de NBA. Pakweg een maand geleden werden de Hawks bejubeld en ontsloeg de Nets trainer Avery Johnson. Sindsdien zijn de rollen omgedraaid en dat uitte zich ook in het duel van afgelopen nacht: 94-89. De Nets overtroefde de Hawks in het vierde kwart en een spectaculaire dunk van Josh Smith op Brook Lopez kan daar niks aan veranderen. Andere tegenvaller voor de Hawks was het uitvallen van Lou Williams. De shooting guard blesseerde zijn knie.

Charlotte Bobcats @ Orlando Magic, 106-100

De Bobcats hebben een uitoverwinning behaald bij de Magic. Daarmee maakte het team in handen van Michael Jordan een einde aan slechte reeks van vijf nederlagen. Grote man was spelverdeler Kemba Walker. Hij tekende voor 25 punten, 8 rebounds en 5 assists, ondanks een lichte blessure. “Ik zou hoe dan ook doorspelen. We zijn een team en die laat ik niet in de steek.” zei Walker na afloop

Houston Rockets @ Indiana Pacers, 95-105

Onder aanvoering van Paul George hebben de Pacers in eigen huis een overwinning behaald op de Rockets: 105-95. Het thuisteam denkt dat George het dit jaar verdiend een plekje te krijgen in het All-Star team en in deze wedstrijd liet hij zien waarom. De alleskunner scoorde 31 punten door onder meer 7 driepunters te noteren. Daarnaast was hij belangrijk met 5 steals en een block. De Rockets hebben een potentiële All-Star in James Harden, maar hij verkeerde niet in beste vorm vrijdag. Na 22 potjes waarin hij meer dan 20 punten scoorde, stonden er nu maar 17 op het bord.

Sacramento Kings @ Memphis Grizzlies, 69-85

De Grizzlies hebben een comfortabele 85-69 overwinning geboekt op de laag geklasseerde Kings. De Kings kenden een verschrikkelijk tweede kwart, waarna de thuisploeg op cruise control de wedstrijd uitspeelde. Alle basisspelers scoorden meer dan 10 punten met Mike Conley als topscorer met 19 punten. Beste statline was voor Tony Allen. De shooting guard had 14 punten, 9 rebounds, 6 assists en 3 blocks.

Washington Wizards @ Denver Nuggets, 112-108

John Wall is terug en dat merk je aan het hele spel van de Wizards. De spelverdeler gaf maar liefst 12 assists in de 102-98 gewonnen wedstrijd bij de Nuggets. Zijn directe tegenstander Ty Lawson kende het kwart van zijn leven. In het derde kwart scoorde hij maar liefst 23 punten! Aan het einde van de rit had Wall echter het laatste woord toen hij in de slotsecondes Lawson knap blokte en daarmee de overwinning veilig stelde. Topscorer was rookie Bradley Beal met 23 punten.