Phoenix Suns nemen afscheid van Alvin Gentry

Door

Phoenix Suns v Boston CelticsDe Phoenix Suns hebben afscheid genomen van hoofdcoach Alvin Gentry. De 58-jarige Gentry is het eerste slachtoffer van het vertrek van Steve Nash deze zomer naar de Los Angeles Lakers. De in opbouw zijnde Suns konden in het post-Nash tijdperk nog geen potten breken en staan op de laatste plaats in de Western Conference met slechts dertien zeges en 28 nederlagen. De Suns maken voor het einde van dit weekeinde een interim coach bekend.

Gentry nam in februari 2009 het roer over van de ontslagen Terry Porter, maar kon de ploeg geen plaats in de play-offs bezorgen. Het jaar erop lukte dat wel en reikten de Suns zelfs tot de finale van de Western Conference. Hierin waren de Los Angeles Lakers met 4-2 net een maatje te groot. In de afgelopen twee jaar lukte het Gentry niet om Phoenix naar de play-offs te leiden. In totaal won Gentry 158 duels tegen 144 nederlagen.

Gentry is de vierde coach in de NBA die dit seizoen het veld moet ruimen. Eerder gingen Mike Brown (Los Angeles Lakers), Avery Johnson (Brooklyn Nets) en Scott Skiles (Milwaukee Bucks) hem voor.

Ook leuk om te lezen