Kawhi wint voor Raptors, Pacers halen comeback niet

Kevin Durant en Kyle Lowry in gevecht (The Canadian Press/Nathan Denette)

VRIJDAG 29 NOVEMBER

KAWHI ZORGT VOOR WINST RAPTORS

De kraker van het weekend is ongetwijfeld de wedstrijd tussen de Golden State Warriors en de Toronto Raptors. Voor velen is dit de mogelijke Finals-matchup. Het enige verschil is dat de Warriors nu drie all-stars missen.

De Raptors schoten uit de startblokken waardoor het een saaie wedstrijd leek te worden. Tijdens het eerste kwart kwamen de Raptors maar liefst 18 punten voor te staan, en eindigden het kwart met een 23-38 tussenstand. In het tweede en derde kwart veranderde er niet veel, al liep de voorsprong terug tot 8 punten aan het begin van het vierde kwart. Daarna was het tijd voor Kevin Durant. Hij was verantwoordelijk voor maar liefst 13 punten in het vierde kwart en overtime, en zorgde persoonlijk met een paar schitterende driepunters voor de verlenging. In de verlenging waren het 3 turnovers op rij die de Warriors de nek om draaiden: 128-131. Kawhi Leonard had groot aandeel in deze turnovers.

Kawhi Leonard was de grote man voor de Canadezen. Hij scoorde 38 punten en pakte 8 rebounds. Zoals gezegd was het bij de Warriors weer Kevin Durant die het liet zien. Hij scoorde maar liefst 51 punten, pakte 11 rebounds en gaf 6 assists.

KD is hiermee de eerste speler die in drie wedstrijden achter elkaar meer dan 140 punten scoorde(144). De laatste die dat deed was Kobe Bryant in 2007 toen hij er 153 scoorde. Ook betekende de 51 punten voor Durant dat voor het eerst sinds het 1961-1962 seizoen drie spelers in hetzelfde team meer dan 50 punten hebben gescoord.

LAKERS GEVEN VOORSPRONG BIJNA WEG

De Los Angeles Lakers hebben weer een wedstrijd gewonnen. Na twee nederlagen wordt er van de Indiana Pacers met 96-104 gewonnen. De Lakers schoten uit de startblokken. Met een aantal blocks en steals stond er na het eerste kwart al een stand van 15-38 op het scorebord. Waar er in het eerste kwart zo goed werd gespeeld door de Lakers, was het in het tweede kwart de beurt aan de Pacers. Halverwege het derde kwart hadden ze zelfs de voorsprong in de wedstrijd na een achterstand van 24 punten. De Lakers pakten deze echter snel weer terug en stelden orde op zaken.

LeBron James was (zoals gebruikelijk) de grote man aan de kant van de Lakers. Hij was goed voor 38 punten, 9 rebounds en 7 assists. Aan de kant van de Pacers was het weer Domantas Sabonis die een goede wedstrijd speelde. Vanaf de bank kwam hij tot 20 punten en maar liefst 15 rebounds.

(Cover Foto:  The Canadian Press/Nathan Denette)