Kings kopen het contract van Jimmer Fredette af

Door

Sacramento Kings v Los Angeles Lakers

Vaarwel #JimmerMania in Sacramento. De Kings hebben het contract van guard Jimmer Fredette afgekocht. De nummer tien keuze uit de 2011 NBA Draft maakte zijn status als lottery pick in Sacramento nooit waar en/of kreeg daar de kans niet toe van zijn coaches. Fredette is een pure schutter, wat hij liet zien in College voor BYU, en kan nu mogelijk als free agent door een titelkandidaat worden opgepikt om te fungeren als heat check guy

Ik bedoel, hoewel zijn minuten, punten en aantal schoten dit seizoen minder waren dan de twee voorgaande jaren, zagen we dit seizoen in de Madison Square Garden waar Fredette toe in staat is: 24 punten en een hoop driepunters tegen de New York Knicks.

Volgens Yahoo! Sports probeerden de Kings Fredette voor het sluiten van de transfermarkt te verhandelen aan de Denver Nuggets die op het laatste moment kozen voor Aaron Brooks. De 2011 College Player of the Year wordt een free agent wanneer hij het waivers proces succesvol doorloopt.

Ergens in San Antonio wrijft coach Gregg Popovich in zijn handen. Fredette heeft veel weg van Gary Neal (nu Milwaukee Bucks) die afgelopen seizoen belangrijke scores maakte voor de Spurs wanneer Tim Duncan en Co. in een dip zaten. 

Tot slot. De Kings zullen zich nog wel even achter de oren krabben:

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen