Lakers winnen opnieuw na vertrek Brown, Heat onderuit

Door

De Los Angeles Lakers hebben ook hun tweede wedstrijd na het ontslag van coach Mike Brown winnend afgesloten. In eigen huis werden de Sacramento Kings met vrij veel gemak opzij gezet: 90-103. Dwight Howard voerde zijn nieuwe team aan met 23 punten en achttien rebounds terwijl Kobe Bryant tekende voor twintig punten in de zege.

Pau Gasol en Metta World Peace waren beide goed voor achttien punten bij de Lakers, die aan het eind van het tweede kwart wegliepen bij de Kings. Sacramento-bankspeler Jimmer Fredette maakte nog wel achttien punten en ook forward Jason Thompson had een goede wedstrijd met vijftien punten en tien rebounds, maar dat was niet genoeg voor Kings om de achterstand te dichten.

Het was de tweede wedstrijd van de Lakers onder leiding van interim-coach Bernie Bickerstaff, die de vorige week ontslagen Mike Brown verving na de slechtste seizoensstart van de club in negentien jaar. Ondertussen is het management van de club in gesprek met Phil Jackson over een terugkeer van de coach die met de club vijf titels pakte. Hoewel Jackson de grote favoriet is voor de positie, zouden de Lakers ook gesprekken hebben gehad met voormalig New York Knicks-oefenmeester Mike D’Antoni en Mike Dunleavy, die tussen 1990 en 1992 al eens coach was van het team uit LA.

Miami Heat @ Memphis Grizzlies 86-104

De NBA-kampioenen van de Miami Heat deden het een stuk minder zondagnacht . Het sterrenteam met onder meer Lebron James en Dwyane Wade verloor kansloos op bezoek bij de Memphis Grizzlies: 86-104. Hoewel de Heat voor het duel vooral bang waren voor de lange mannen van Memphis waren het de driepunters van de Grizzlies die het team van Erik Spoelstra de das omdeden.

Memphis maakte veertien driepunters op slechts 24 schoten. De normaal weinig gebruikte bankspeler Wayne Ellington nam met zeven stuks het grootste deel daarvan voor zijn rekening en was in totaal goed voor 25 punten. Ook Rudy Gay speelde een aardige wedstrijd met 21 punten net als forward Zach Randolph met achttien punten en twaalf rebounds.

Chris Bosh werd topscorer voor Miami met 22 punten en LeBron James zorgde voor een double-double door twintig punten en tien rebounds te noteren. Het was echter mede door het slechte spel van Dwyane Wade dat de Grizzlies in het tweede kwart al konden weglopen. De guard van Miami raakte maar drie van zijn vijftien schoten en scoorde daardoor maar acht punten.

Cleveland Caveliers @ Oklahoma City Thunder 91-106

De andere NBA-finalist van vorig jaar bracht het er beter vanaf. Onder aanvoering van de kwikzilverige Russell Westbrook versloegen de Oklahoma City Thunder in eigen huis de Cleveland Caveliers. Westbrook, die vandaag 24 jaar oud is geworden,  noteerde uiteindelijk 27 punten en tien assists en driemalig NBA-topscorer Kevin Durant was goed voor 26 punten en acht rebounds.

Voor de Caveliers scoorde Kyrie Irving en Alonzo Gee respectievelijk twintig en achttien punten, maar het was een driepunter van Westbrook aan het einde van het derde kwart die de wedstrijd besliste. Toen de laatste seconden van het kwart wegtikten schoot de guard (ietwat gelukkig misschien) van veraf raak via het bord, waardoor de voorsprong van de Thunder groeide naar zes punten. Oklahoma gaf mede door goed spel van aanwinst Kevin Martin (zestien punten) de voorsprong niet meer uit handen.

Eerder op de zondagavond hadden de Brooklyn Nets voor de tweede keer in drie dagen de Orlando Magic verslagen en waren de Los Angeles Clippers te sterk voor de Atlanta Hawks.

Ook leuk om te lezen