Week 6: wie is geen top 10, maar wel kanshebber?

Door

Eerder vandaag focusten we op de top 10 van de rankings en daarin maakte niemand een fout. In eerdere weken en zo ook nu was het daarom vooral interessant om te volgen wat daar achter gebeurd, want de achtervolging op de top 10 blijft in volle gang en meer en meer teams haken af. Er zijn echter een aantal ploegen die nog kans maken om verder te klimmen en die zetten we vanmiddag voor jullie op een rij.

We vinden op plek 12 de Michigan Wolverines, die om meerdere redenen komende weken minimaal een plek zullen stijgen. Niet alleen verslaan ze dit weekend Big Ten rivaal Northwestern met 42-24 na een ijzersterke tweede helft, hun voorganger op plek 11 is Texas en die liepen tegen een pijnlijke nederlaag aan. Michigan is echter een kanshebber om nog binnen de top 10 breken, want zij treffen nog Michigan State volgende week en huidige top ranking ploeg Nebraska in hun voorlaatste speelronde. Geleid door Heismann hopeful Denard Robinson (foto) zijn de Wolverines daarmee best of the rest in de Big Ten, zolang als Wisconsin geen fouten maakt.

Michigan voelt vooralsnog echter wel de hete adem van Nebraska in de nek, die met een 34-27 overwinning op Ohio State niet alleen hun allereerste overwinning in de Big Ten pakken, maar ook definitief bevestigden hoe zwak de OSU Buckeyes dit jaar zijn. Als Nebraska ongeslagen blijft en met betere cijfers gaat winnen zullen zij, desnoods onderling in speelronde 12, met Michigan gaan uitmaken wie de tweede plek krijgt in de nieuwe Big Ten championship game.

Een aantal andere teams om te blijven volgen zijn ploegen die nog altijd ongeslagen zijn en toch niet in de top 10 staan.  Zo staat Georgia Tech deze week op 13 en verslaan zij met 21-16 Maryland en is (19) Illinois de grote verrassing van de Big Ten; zij gaan 6-0 straks week 7 in na een 41-20 zege op Indiana. (20) Kansas State kreeg het in het vierde kwart nog zwaar tegen Missouri, maar wist de storm uiteindelijk af te stoppen en wint 24-17. K-State staat daarmee op 5-0, maar is in de machtige Big 12 wel een outsider en de kans dat zij de komende weken winnend van het veld lopen tegen Oklahoma, Oklahoma State en de drie opponenten uit Texas lijkt klein, maar als ze er daar een of twee van winnen kan hun invloed op de rankings nog wel eens onverwacht groot zijn.

Was er dan geen enkele gerankte ploeg die verloor? Jawel, er was er toch één en het was sowieso met een 2-2 seizoen al vreemd dat ze nog gerankt waren, maar met inmiddels meer verliespartijen dan overwinningen is het seizoen voor (23) Florida State eigenlijk al voorbij. Ze begonnen tijdens de pre-season rankings nog in de top 10, maar het ging al snel verkeerd en de val blijft doorzetten met als dieptepunt deze week een 35-30 verlies tegen Wake Forest; een school uit North Carolina die niet om hun football, maar juist om hun basketbalteam bekend staat. Uithuilen en opnieuw beginnen lijkt daarmee het 2011 credo van de FSU Seminoles te worden.

Foto: TheMajors

Ook leuk om te lezen